Kubica, surprins de performanţele obţinute la debutul pe macadam în WRC

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica este surprins de parcursul bun din Raliul Portugaliei şi spune că a acumulat experienţă importantă pentru următoarele etape.

Robert Kubica a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2 cu ocazia Raliului Portugaliei.

Chiar dacă a fost nevoit să abandoneze de două ori din cauza defecţiunilor tehnice, polonezul este mulţumit de evoluţia sa, în special pentru că a fost primul raliu în care a concurat pe macadam, şi spune că principala dificultate a fost să descopere cum să piloteze pe crestele înalte.

"Fără experienţă, este dificil să judeci cum afectează crestele comportamentul maşinii la viteză maximă, comparativ cu ceea ce faci pe traseul de recunoaştere. Sunt atât de multe sărituri aici încât nu poţi rula încet fără să pierzi două-trei secunde pe kilometru. Am observat o îmbunătăţire majoră la a doua trecere pe probe şi am fost surprins de timpii buni pe care i-am stabilit", a declarat el.

Urmareste Automarket
În urma parcursului din Raliul Portugaliei, Kubica este încrezător că poate înregistra progrese semnificative în următoarele etape de WRC pe care le va aborda cu Citroen DS3 RRC.

"Pentru primul meu raliu pe macadam, cred că am demonstrat o formă bună pe probele speciale unde nu am avut probleme.

Am găsit răspunsurile la multe întrebări pe care le-am avut cu câteva zile în urmă. Dacă ar fi să revin la raliu peste câteva săptămâni, cu siguranţă aş fi mai bine echipat, iar asta este de bun augur pentru restul sezonului", a adăugat el.

Kubica va participa la alte şase raliuri în clasa WRC2, iar următoarea sa apariţie ar putea fi la Raliul Greciei care va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie.

Via WRC

Comentarii (2)

  • "cred că am demonstrat o formă bună pe probleme (PROBELE) speciale unde nu am avut probleme"
    uffff
    2 1
  • Felicitari Kubica... totusi locul tau era langa Kimi....dar asta este viata.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru