Loeb anticipează un sezon impredictibil în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Sebastien Loeb consideră că introducerea unui nou regulament şi a unor maşini complet noi transformă sezonul 2011 al WRC într-unul impredictibil.

Sebastien Loeb a dominat autoritar Campionatul Mondial de Raliuri în ultimul deceniu şi şi-a adjudecat şapte titluri mondiale consecutive. În condiţiile în care francezul nu are încă un rival pe măsură, iar coechipierul său Sebastien Ogier este doar la începutul carierei, toate speranţele pentru revitalizarea competiţiei vin de la regulamentul tehnic.

Trecerea de la motoare turbo de 2.0 litri la unităţi turbo de 1.6 litri a determinat şi înlocuirea maşinilor cu Citroen DS3 şi, respectiv, Ford Fiesta RS, iar Loeb crede că tocmai din aceste motive sezonul 2011 este imprevizibil.

"Când regulamentul rămâne neschimbat intre sezoane şi ai o singură maşină care este mai puternică decât altele în toate sezoanele precedente, la începutul sezonului următor nu va diferit. Acum s-au schimbat multe lucruri, cu noi piloţi, noi maşini pentru toată lumea şi un nou constructor (n.r - Mini), aşa că este mai incitant. Întotdeauna a fost o mică surpriză când a sosit o maşină nouă cu un nou regulament.

Până şi pentru noi este dificil să ştim dacă ce am făcut este bun sau nu, pentru că nu poţi compara această maşină cu C4. Nu este ca atunci când am trecut de la Xsara la C4 şi când regulamentul a fost stabil. Situaţia este complet diferită", a declarat francezul cu ocazia prezentării oficiale de la Paris a noului DS3 WRC.

În ultima perioadă, Loeb a fost creditat cu şanse să concureze în ediţia din acest an a celebrei competiţii de anduranţă de la Le Mans, însă francezul a negat această ipoteză din cauza programului încărcat. "Nu voi participa la Le Mans în acest an. În termeni de program, dar şi din cauza dezvoltării lui DS3, a devenit prea greu să le combin pe toate", a mai precizat el.

Via | WRC | Autosport

Comentarii (1)

  • cu alte cuvinte Loeb anticipeaza ca nu poate anticipa :))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru