Loeb îl vede pe Sordo favorit în Raliul Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.10.2010
Sebastien Loeb a sugerat că Dani Sordo poate obţine prima victorie în Campionatul Mondial de Raliuri în etapa programată în ţara sa natală în acest weekend.

Sebastien Loeb a cucerit al şaptelea titlu mondial consecutiv în WRC în Raliul Franţei şi abordează etapa programată în Spania cu multă detaşare.

Mai mult decât atât, pilotul echipei Citroen WRC îl impulsionează pe coechipierul său Dani Sordo să lupte pentru prima sa victorie în Campionatul Mondial de Raliuri, mai ales că etapa se desfăşoară în ţara sa natală. Francezul crede că Sordo poate profita de faptul că va pleca al cincilea pe traseu în prima zi, cu condiţia ca ploaia să nu-şi facă apariţia.

"Dacă vremea va fi uscată cred că vom pierde foarte mult timp până la îndepărtarea primului strat de praf. În opinia mea, Dani Sordo este plasat ideal, pentru că de pe locul 5 va avea un drum curat în faţă. Poate termina prima zi cu un avans de 20 sau 30 de secunde. Pentru a reduce o asemenea diferenţa pe asfalt trebuie să fii cu adevărat rapid", a declarat Loeb în cadrul unui preview pentru Raliul Spaniei.

Cu toate acestea, Sordo rămâne precaut în declaraţii şi admite că simte presiunea de a obţine un rezultat pozitiv în faţa propriilor suporteri.

"Întrucât prima zi se desfăşoară pe macadam, iar următoarele două pe asfalt, va fi un raliu foarte interesant şi aştept foarte multe de la acest eveniment, iar oamenii aşteaptă foarte multe de la mine.

Sunt puţin sub presiune, dar acesta este un lucru pozitiv şi sincer să fiu mă simt mai relaxat decât în Franţa, unde a trebuit să câştig puncte pentru a ajuta Citroen să câştige titlul constructorilor. Dorinţa de a obţine prima victorie este la fel de puternică ca întotdeauna, dar este aceasta este departe de a fi adjudecata", a precizat spaniolul.

Via | Citroen WRC

Taguri: Citroen, Loeb, Sordo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru