Loeb îşi face echipă de curse pentru descoperirea tinerelor talente

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.10.2011
Sebastien Loeb va lansa sâmbătă propria sa echipă de curse cu scopul de a promova tinerele talente în motorsport. Proiectul va fi demarat propriu-zis peste doi ani.

Septuplul campion mondial Sebastien Loeb şi-a stabilit deja planurile de viitor după retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri. Francezul se va reprofila şi va lansa sâmbătă Sebastien Loeb Racing, propria sa echipă de curse, prin intermediul unui parteneriat cu Dominique Heintz, cel care l-a ajutat financiar să debuteze în lumea sporturilor cu motor.

Proiectul vizează o perioadă de dezvoltare de doi ani la finalul căreia Loeb intenţionează să se dedice total echipei cu scopul de a descoperi noi talente pe care să le promoveze în sporturile cu motor. Echipa va avea sediul în localitatea Soultz-sous-Forets din departamentul Alsacia, regiunea în care s-a născut, şi va reprezenta o experienţă nouă pentru francez, întrucât vă renunţa la raliuri pentru curse.

"De mult timp spun că ar trebui să construiesc ceva împreună cu Heintz. Un astfel de proiect nu se realizează în două secunde şi faptul că voi concura încă unul sau doi ani pentru Citroen ne oferă timp pentru a dezvolta structura.

După ce mă voi retrage din raliuri, mă voi putea dedica imediat echipei. Într-un fel, mă simt asigurat, pentru că nu mă puteam vedea stând pe canapea fără să fac nimic. Am vrut să descopăr o nouă lume", a declarat francezul.

Loeb va lansa oficial propria sa echipă de curse chiar în weeekendul în care va concura în ultima etapă a sezonului din Campionatul Franţei de GT la volanul unui Ferrari 458 Italia. Planul de dezvoltare de doi ani sugerează în mod direct că francezul se va retrage din raliuri după experirea actualului sau contract cu Citroen la sfârşitul sezonului 2013.

Via | DNA

Taguri: Citroen, Loeb

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru