Loeb, motivat sa castige al saptelea titlu in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.01.2010
Sebastien Loeb sustine ca este mai motivat ca niciodata sa lupte pentru un nou titlu mondial in WRC in 2010.

Loeb a devenit la finalul anului trecut primul pilot din istoria sporturilor cu motor care obtine sase titluri mondiale consecutive, reusind astfel sa-l depaseasca pe Michael Schumacher.

Pilotul echipei Citroen sustine insa ca este la fel de motivat pentru sezonul 2010, cand spera sa lupte pentru un nou titlu mondial.

"Sunt infometat. Iar in ziua in care nu voi mai fi motivat va trebui sa ma opresc, dar in acest moment motivatia este aceeasi si voi face totul pentru a castiga titlul. Voi abordat sezonul asa cum am facut intotdeauna: cate un singur raliu odata. In primul rand trebuie sa ma concentrez pe Raliul Suediei (n.r - prima etapa din WRC). Apoi voi vedea cum merge", a declarat francezul in cadrul unui amplu interviu acordat site-ului oficial al WRC.

Loeb a castigat titlul anul trecut la un singur punct in fata lui Mikko Hirvonen si anticipeaza ca finlandezul va fi si in 2010 principalul sau rival. Totusi, francezul crede ca Petter Solberg poate lupta pentru victorii dupa ce a achizitionat doua masini Citroen C4 WRC.

"Dani Sordo (n.r - coechipierul lui Loeb) si-a imbunatatit performantele pe toate suprafetele, dar cred ca in acest moment cel mai mare rival va fi tot Hirvonen.

Poate si Solberg, pentru ca are aceeasi masina ca si mine. Sunt sigur ca este foarte talentat si este intotdeauna motivat, asa ca trebuie sa-l luam in considerare in lupta pentru victorii", a mai precizat el.

Loeb priveste cu incredere spre un sezon 2010 in care vor concura si Kimi Raikkonen si Ken Block. Daca in privinta cascadorului american este destul de rezervat, Loeb crede ca Raikkonen poate obtine performante bune daca va reusi sa se adapteze la stilul de pilotaj bazat pe notite.

"Sunt sigur ca Raikkonen este un pilot bun. A demonstrat de ce este in stare in Formula 1 si va fi capabil sa fie rapid in raliuri. Probabil ca cel mai dificil lucru pentru el va fi sa se obisnuiasca cu notitele si sa aiba incredere in ele", a mai precizat el.

Loeb a dezvaluit ca a efectuat deja cateva teste preliminare cu Citoren DS3, masina care va inlocui actualul C4 WRC inxcepand din sezonul 2011. De asemenea, francezul spera sa concureze in acest an in celebra cursa de 24 de ore de la le Mans.

Via | WRC.com

Comentarii (1)

  • Loeb
    Daca e motivat sa castige inca un campionat, ii uram succes! Cred ca WRC 2010 va fi o nebunie de campionat, la fel cum se anunta si in F1. Sunt convinsa ca ne va tine lipiti de tv-uri si monitoare :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru