Loeb: "Nu există niciun secret pentru succesul meu în WRC"

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb susţine că nu are niciun secret pentru cele opt titluri mondiale consecutive cucerite în WRC şi că face doar lucruri obişnuite ca orice alt pilot.

Esential 7 titluri mondiale consecutive a cucerit Loeb pentru Citroen intre 2004-2011
Sebastien Loeb a dominat autoritar Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2004, reuşind să obţină opt titluri mondiale consecutive. Pilotul echipei Citroen se îndreaptă spre al nouălea trofeu după ce a obţinut şase victorii în primele opt raliuri ale sezonului, însă susţine că nu există niciun secret prin care reuşeşte să concureze permanent la cel mai înalt nivel.

"Nu am niciun secret, fac doar lucruri obişnuite. Cel mai important lucru este modul în care trebuie să te simţi pentru a pilota rapid, pentru a şti când să frânezi, unde să virezi şi cu ce viteză poţi aborda virajele. Acestea sunt doar bazele pilotajului, nu reprezintă un secret. În rest, trebuie să ai o echipă bună şi o maşină pe măsură", a declarat fracenzul.

Pe de altă parte, Loeb insistă că nu mai are nimic de demonstrat în WRC şi spune că se va retrage din competiţie la sfârşitul sezonului dacă va simţi că nu mai doreşte să continue.

"Nu am nevoie de mai mulţi bani şi ce altceva mai am de demonstrat? Pentru mine nu are nicio importanţă dacă am opt, nouă sau zece titluri.

Iar dacă simt că nu mai vreau să merg mai departe, ar fi o prostie să continui", a adăugat el.

Contractul lui Loeb cu Citroen urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar francezul nu a anunţat încă dacă va contionua participarea în WRC şi în 2013.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru