Loeb: "Pentru mine nu contează dacă am 8 sau 10 titluri mondiale"

de Daniel Popescu
Vineri, 10.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb susţine că va rămâne în WRC doar dacă va avea în continuare plăcerea de a pilota, întrucât nu-l interesează să câştige 10 titluri de campion mondial.

Esential 8 titluri mondiale consecutive a obtinut Loeb in WRC, un record absolut in lumea sportului
Sebastien Loeb nu a luat încă nicio decizie cu privire la viitorul său, însă a dezvăluit că nu va fi influenţat în niciun fel de cei de la Citroen. Francezul admite că prezenţa Citroen în WRC depinde în mare măsură de decizia pe care o va lua, însă susţine că participarea sa în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri este condiţionată de un singur lucru: plăcerea de a pilota.

"Nu vreau să fiu împotriva intereselor celor de la Citroen. Dar în acelaşi timp nu pot să continui să pilotez doar pentru a mulţumi alţi oameni. Dacă simt că nu mai vreau să continui, ar fi o prostie să continui", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Presa internaţională speculează că Citroen s-ar putea retrage din WRC din cauza climatului economic nefavorabil, în special după ce grupul PSA Peugeot-Citroen a anunţat concedierea a 14.000 de angajaţi şi închiderea unei uzine franceze.

O astfel de decizie ar putea fi luată mult mai uşor de şefii Citroen dacă Loeb se va retrage, iar octuplul campion mondial a admis că nu mai simte nicio motivaţie reală pentru a continua.

"Am câştigat suficient, aşa că banii nu reprezintă un factor de decizie. Am câştigat mai mult decât am visat vreodată. Nu am nevoie de mai mulţi bani şi ce altceva mai am de demonstrat? Pentru mine nu contează dacă am 8, 9 sau 10 titluri mondiale", a mai declarat el.

Via Autosport Magazine

Comentarii (2)

  • ...pentru mine conteaza,ai cam ucis spectacolul. nu l contest pe loeb dar trebuie sa recunoastem ca nu mai urmarim raliurile precum in epoca escort cosworth,celica,impreza etc.
    1 11
  • Loeb face acelasi lucru pe care l-a facut si Schumacher in F1, adica domina autoritar de ani buni, nu e vina lui, si parca la WRC este ceva mai greu sa faci asta, in ambele sporturi sunt profesionisti si experti, dar parca sa mergi cu 200 printre copaci pe toate tipurile de suprafete necesita niste aptitudini superioare de condus, adica un pilot de WRC se poate adapta sa mearga cu 300 la F1, dar invers e mai greu, sunt si exceptii desigur, dar pt mine un pilot de WRC este pilotul suprem.
    18 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru