Loeb: "Probele pe asfalt vor fi decisive în Raliul Argentinei"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.05.2011
Sebastien Loeb anticipează că performanţele din secţiunile pe asfalt din Raliul Argentinei vor fi decisive pentru obţinerea unui rezultat pozitiv.

Organizatorii Raliului Argentinei au decis să sporească suspansul în ediţia din acest an prin includerea în cadrul traseului a două secţiuni de asfalt. Acestea nu alcătuiesc probe speciale distincte, cele două porţiuni de 19 şi respectiv 14 kilometri fiind incluse în cadrul unor probe speciale desfăşurate pe macadam.

În condiţiile în care piloţii nu au posibilitatea de a modifica setările în timpul probei speciale, Sebastien Loeb anticipează că performanţele obţinute pe cele două secţiuni de asfalt vor avea o contribuţie majoră la determinarea rezultatului final al celei de-a şasea etape de WRC.

"Nu ne putem juca cu setările, întrucât secţiunile de asfalt sunt chiar în inima sectoarelor pe macadam. Va trebui să adaptăm stilul nostru de pilotaj pentru a obţine tot ce este mai bun din ele, iar factorul crucial va fi managementul pneurilor. Avem rezultate bune în acest raliu pe care nici nu le pot explica. Traseul este foarte variat, iar unele probe speciale alternează porţiunile tehnice cu cele rapide.

Poate că pur şi simplu am avut mai mult succes în ultimii ani decât rivalii mei, dar cu siguranţă mă simt bine aici", a declarat francezul în cadrul unui preview pentru Raliul Argentinei.

Întrucât probele speciale care includ porţiuni de asfalt se vor parcurge de câte două ori, piloţii vor efectua aproximativ 20% din raliu concurând cu pneuri de macadam pe suprafaţa de asfalt.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru