Loeb promite razbunare in Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.02.2010
Sebastien Loeb l-a avertizat pe Mikko Hirvonen ca isi va lua revansa in Raliul Mexicului dupa ce a fost invins in Suedia.

Sebastien Loeb a obtinut locul 2 in prima etapa a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri, fiind nevoit sa se recunoasca invins de rivalul sau din lupta pentru titlu, Mikko Hirvonen.

Francezul a renuntat la victorie dupa PS 18, cand a preferat un loc doi decat sa riste un abandon, insa promite ca se va razbuna in Raliul Mexicului ce va avea loc in perioada 5-7 martie.

"Am reusit sa micsorez putin diferenta la inceputul PS 18, dar Hirvonen a luptat si si-a marit din nou avansul. M-am speriat cand am "pupat" un zid de zapada si mi-am spus ca este mai bine sa ma mentin pe locul 2 decat sa incep campionatul cu un abandon".

"Asa cum am spus intotdeauna, incep fiecare raliu cu obiectivul sa castig. Dar daca simt ca nu-mi este la indemana, prefer sa castig maximum de puncte decat sa risc un accident. Nu am sustinut ca sunt favorit in acest raliu si am intalnit cu un rival care a facut un raliu perfect. Este bine sa incep sezonul cu multe puncte si astept Raliul Mexicului pentru a ma razbuna", a declarat pilotul echipei Citroen Total.

Un alt pilot al constructorului francez, de data aceasta de la Citroen Junior, a avut parte de un debut plin de peripetii in WRC.

Kimi Raikkonen a terminat pe locul 30 in clasamentul general, in primul rand dupa ce a pierdut aproape 30 de minute blocat intr-o gramada de zapada. Olivier Quesnel, seful Citroen, i-a luat insa apararea fostului campion mondial de Formula 1, afirmand ca acesta are nevoie de timp pentru a se acomoda la rigorile campionatului.

"Nu putem cere prea mult de la Raikkonen in acest moment. Cred ca Suedia a fost cel mai greu raliu de inceput si toata lumea are asteptari de la el. Dar a facut o treaba buna aici. Mi-a spus ca a comis prea multe greseli, dar este evident ca trebuie sa faca greseli, pentru ca invata. Trebuie sa avem rabdare, Raikkonen va fi bine pana la finalul anului. Drumul spre succes este lung, dar sunt sigur ca este determinat si stiu ca vrea sa reuseasca", a explicat Quesnel situatia pilotului finlandez.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru