Loeb se retrage din WRC în 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.09.2010
Sebastien Loeb a dezvăluit că se va retrage din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul sezonului 2011.

Sebastien Loeb, pilotul care a dominat Campionatul Mondial de Raliuri în primul deceniu al noului mileniu este pregătit să agaţe casca în cui.

Pilotul echipei Citroen WRC a dezvăluit că se va retrage din activitate la sfârşitul sezonului viitor, atunci când expiră contractul pe un an semnat recent cu constructorul francez.

Întrebat de reporterii publicaţiei franceze Paris Match dacă s-a gândit că 2011 va fi ultimul său sezon în competiţie, Loeb a replicat. "Da, fără nicio îndoială. Simt că mi-am asumat suficiente riscuri şi nu sunt pregătit să-mi asum mai multe. Motivaţia mea este plăcerea sportului".

Sebastien Loeb a cucerit pe parcursul carierei sale şase titluri mondiale şi se îndreaptă deja spre al şaptelea, trofee obţinute prin intermediul a 59 de victorii de etapă. El şi-a petrecut întreaga carieră la Citroen ,iar presa internaţională a speculat că s-ar putea retrage chiar la sfârşitul actualului sezon, însă în cele din urmă şi-a prelungit înţelegerea şi pentru 2011.

El urmează să facă pereche anul viitor cu Sebastien Ogier, pilotul francez care este considerat urmaşul său.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • pai a batut toate recordurile in wrc, ce mai e de facut, nu mai are nimic de demonstrat... probabil va intra in alt campionat
    15 1
  • Niculae
    Dupa cate realizari a avut in WRC, nici nu cred ca mai era ceva de incercat :) Oricum bravo lui :P
    12 1
  • BBC
    Trebuie luata rapid legatura cu cei de la BBC, in speta cu Clarkson, ca tot se plang ca au ramas din nou fara Stig. Cat de cat se mai pricepe si baiatul asta la condus.
    Problema este culoarea viitorului Stig-Loeb sau Loeb-Stig......:)
    3 4
  • robert
    loeb
    9 sezoane cu acesta,7 titluri cel mai probabil.ce mai e de spus...
    2 1
  • respect
    pentru mine Sebastian Loeb e un idol
    3 2
  • Pilot talentat
    Pentru mine e unul din cei mai buni piloti din istorie. Faptul ca se retrage e inca un argument ca omul este si inteligent :)

    Tot respectul Loeb!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru