Loeb va concura în Rallye du Var la prima apariţie în raliuri după retragerea din WRC

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb va concura alături de soţia sa Severine în Rallye du Var, ultima etapă a Campionatului Francez de Raliuri. Aceasta va fi însă o revenire unică în lumea raliurilor, întrucât se va concentra în continuare doar pe WTCC.

Esential 9 titluri mondiale a cucerit Sebastien Loeb in Campionatul Mondial de Raliuri
3 este locul ocupat de Sebastien Loeb in clasamentul general din WTCC
Sebastien Loeb s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul sezonului 2013 pentru a se concentra integral pe noua provocare din Campionatul Mondial de Turisme.

Nonuplul campion mondial va reveni însă pentru scurt timp în lumea raliuri, întrucât va concura alături de soţia sa Severine în Rally du Var, ultima etapă a sezonului din cadrul Campionatului Francez de Raliuri, la volanul unui Citroen DS3 WRC. El îşi justifică decizia prin pasiunea pe care o are în continuare pentru raliuri, însă a exclus orice revenire pe termen lung.

"Sunt mulţumit să am oportunitatea de a concura în Rally du Var cu Severine. Nu este prima oară când concurăm împreună şi este frumos pentru amândoi să fim în maşină şi să împărtăşim pasiunea pe care am avut-o întotdeauna în comun.

Nu am mai concurat în raliuri de ceva timp, pentru că mă concentrez pe WTCC, dar raliurile sunt prima mea dragoste", a declarat el.

▶ Top 10: Cele mai importante momente din cariera lui Sebastien Loeb în WRC

Rallye du Var va avea loc în perioada 28-30 noiembrie.

Loeb a mai câştigat Rally du Var în sezonul 2009, atunci când copilotul său a fost tot soţia sa. În WTCC, francezul ocupă locul trei în clasamentul general după primele opt etape ale sezonului, în care a obţinut două victorii şi alte patru podiumuri.

▶ Povestile motorsportului: Sebastien Loeb, gimnastul care a devenit regele raliurilor

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru