Mini WRC, lipsită de resurse financiare după implicarea BMW în DTM

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.10.2011
Mini nu are resurse financiare pentru a dezvolta şi testa maşina cu care concurează în WRC, întrucât BMW a alocat un buget semnificativ pentru revenirea în DTM în 2012.

Decizia constructorului BMW de a concura în Campionatul German de Turisme (DTM) începând din sezonul 2012 are efecte negative asupra programului celor de la MINI în WRC dezvoltat în colaborare cu Prodrive.

Potrivit unor surse din cadrul echipei, BMW se concentrează exclusiv pe DTM, motiv pentru care nu a mai alocat fonduri pentru dezvoltarea şi testarea lui Mini.

"Există multă frustrare în cadrul echipei. Prodrive a dezvoltat o maşină excepţională capabilă să învingă Citroen pe asfalt. Când s-a întâmplat asta ultima oară? Dar specificaţiile maşinii nu s-au schimbat de la lansare şi există foarte puţine teste de acum şi până la finalul anului. Rezultatele echipei sunt invers proporţionale cu bugetul şi această situaţie nu poate continua", a precizat o sursă pentru publicaţia Autosport.

Mini traversează o perioadă foarte bună în WRC, după ce Dani Sordo a terminat pe locul 2 Raliul Franţei, la capătul unei etape în care a luptat până în ultima zi pentru victorie alături de Sebastien Ogier.

David Richards, şeful celor de la Prodrive, a minimalizat însă speculaţiile, chiar dacă a admis că testele programate de Mini sunt puţine ca număr.

"Niciodată nu ai suficient de mulţi bani, nu-i aşa? Dar există o oportunitate de a îmbunătăţi. Dacă vom avea lucruri noi pe maşina atunci evident că le vom testa. Dar dacă nu s-a schimbat nimic, iar la maşina noastră nu s-a schimbat nimic după Raliul Germaniei, atunci eşti neserios dacă testezi. Trebuie să-ţi concentrezi resursele şi atenţia acolo unde ele se aplică cel mai bine", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru