Neuville a efectuat primul test cu Hyundai i20 WRC

de Daniel Popescu
Marti, 26.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thierry Neuville a efectuat primul test la volanul lui Hyundai i20 WRC înainte de prezentarea oficială a modelului programată pentru 10 decembrie la Frankfurt.

La numai o săptămână de la sfârşitul sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, Thierry Neuville a părăsit M-Sport pentru a efectua primul test cu Hyundai, noua sa echipă pentru 2014.

Belgianul a urcat la volanul unui Hyundai i20 WRC în Munţii Vosges din Franţa, acolo unde s-a pregătit pe zăpadă pentru Raliul Suediei din luna februarie.

Teoretic, Neuville este sub contract cu M-Sport până la sfârşitul anului, însă a primit permisiunea echipei de a se antrena cu Hyundai cu condiţia să poarte un combinezon complet alb, fără însemnele celor de la Hyundai. Belgianul a petrecut două zile la volanul maşinii, după ce anterior fusese evaluată şi de pilotul de teste Bryan Bouffier, numărul total de kilometri parcurşi fiind de 130.

Hyundai va prezenta oficial noul i20 WRC în cadrul unui eveniment care va avea loc la Frankfurt în 10 decembrie, atunci când va anunţa cel mai probabil şi linia completă de piloţi. În acest moment nu este cert dacă sud-coreenii vor miza pe două sau trei maşini, însă este posibil ca Bouffier să fie promovat drept coechipier al lui Neuville.

Tot în luna decembrie, Hyundai va începe testele pentru Raliul Monte Carlo, prima etapă a sezonului 2014, care va avea loc la jumătatea lunii ianuarie.

Via Best of Rally Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru