OFICIAL: Citroen WRC l-a înlocuit pe şeful Olivier Quesnel cu Yves Matton!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.01.2012
Citroen WRC a anunţat oficial că Yves Matton este noul şef al echipei de uzină după îndepărtarea din funcţie a lui Olivier Quesnel.

Citroen a confirmat joi speculaţiile apărute în ultima perioadă în presa internaţională cu privire la schimbarea conducerii tehnice a echipei de uzină din Campionatul Mondial de Raliuri.

Constructorul francez l-a demis din funcţie pe şeful Olivier Quesnel şi îl va înlocui cu Yves Matton, care începând din 2002 a îndeplinit rolul de Team Manager în cadrul Citroen Racing. Concedierea lui Quesnel după patru ani vine la capătul unui sezon 2011 în care francezii au cucerit ambele titluri mondiale.

Chiar dacă echipa nu a confirmat motivele despărţirii, se vehiculează că principalul motiv este gestionarea rudimentară a relaţiilor dintre Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier, în urma cărora echipa a riscat să piardă titlul piloţilor în favoarea lui Mikko Hirvonen.

"Doresc să-i mulţumesc lui Olivier Quesnel pentru munca depusă în cei patru ani ca şef al Citroen Racing. Sub conducerea sa, Citroen a câştigat titlul piloţilor şi constructorilor în fiecare an cu Sebastien Loeb şi Daniel Elena.

Obiectivul lui Yves Matton va fi să menţină nivelul ridicat de excelenţă al Citroen Racing", a precizat Frederic Banzet, General Manager la Citroen.

Quesnel va păstra în continuare funcţia de director sportiv la Peugeot, constructor care face parte din Alianţa PSA Peugeot-Citroen. Pe lângă înlocuirea lui Quesnel cu Matton, Citroen a anunţat şi numirea lui Xavier Mestelan Pinon în funcţia de director adjunct, urmând să rămână şi director tehnic.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru