OFICIAL: Solberg a semnat cu Ford! Americanii rămân în WRC încă doi ani!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.12.2011
Ford a confirmat joi că va concura în Campionatul Mondial de Raliuri pentru cel puţin doi ani, iar Petter Solberg este noul coechipier al lui Jari Matti Latvala pentru sezonul 2012.

Constructorul american Ford a pus capăt joi tuturor speculaţiilor cu privire la implicarea în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce a confirmat în mod oficial că va continua participarea în competiţie pentru cel puţin încă doi ani.

Astfel, în 2012 şi 2013, Ford va concura tot cu modelul Fiesta RS WRC şi va continua parteneriatul cu britanicii de la M-Sport, care gestionează programul de WRC al producătorului american încă din 1997.

"WRC este cea mai dificilă competiţie pentru maşini bazate pe cele de serie. Prin WRC putem exprima atributele maşinilor noastre de stradă şi putem trimite un mesaj clar clienţilor noştri şi fanilor despre expertiza şi pasiunea Ford. Simţim că facem anunţul la momentul potrivit. Trebuie să fim încrezători în stabilutatea campionatului şi să ne asigurăm că ne oferă valoare şi expunere sporită la nivel global. Am discutat cu acţionarii şi după ce am primit asigurări ne concentrăm din nou pe competiţie", a declarat Gerard Quinn, senior manager la Ford Europa Motorsport.

De asemenea, Ford a confirmat semnarea unui contract pe un sezon cu fostul campion mondial Petter Solberg, care va reveni astfel la echipa pentru care a debutat în raliuri în 1999.

În plus, 2012 va fi primul sezon după o pauză de patru ani în care norvegianul în vârstă de 37 de ani va concura într-o echipă de uzină.

"Includerea lui Petter Solberg aduce înapoi echipei unul dintre cei mai experimentaţi piloţi. Un titlu mondial şi 13 victorii sunt dovezi pentru abilităţile sale, iar vasta sa experienţă va reprezenta un lucru de preţ pentru linia noastră de piloţi", a mai precizat Quinn.

Solberg îl înlocuieşte la Ford pe Mikko Hirvonen, plecat între timp la Citroen, urmând să devină astfel coechipierul lui Jari Matti Latvala. Ford a pierdut însă contractul de sponsorizare cu Abu Dhabi, astfel că singurul partener pentru anul viitor este Castrol.

Via | Ford

Taguri: Ford, Solberg

Comentarii (4)

  • Liotcik
    Ford WRC
    era de asteptat sa se intimple astfe, cred eu.
    2 0
  • florin8
    Ma bucur ca cei de la Ford raman in continuare in raliuiri si sper sa ramana mai mult de doi ani.
    2 0
  • solberg este al treilea pilot ca valoare dupa loeb si ogier si singurul care il poate bate pe loeb anul viitor!
    0 0
  • ma bucur pt mister hollywood!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru