OFICIAL: Sordo revine la Citroen şi va fi coechipierul lui Hirvonen în 2013!

de Daniel Popescu
Joi, 15.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a confirmat joi că Dani Sordo va reveni la echipă în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri. Spaniolul va fi noul coechipier al lui Mikko Hirvonen.

Esential 29 de podiumuri a obtinut Sordo pentru Citroen intre 2005-2010
Citroen şi-a definitivat joi linia de piloţi pe care o va alinia la startul sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri. Conform aşteptărilor, constructorul francez l-a ales pe Dani Sordo în detrimentul lui Mads Ostberg, spaniolul urmând astfel să revină la echipa pentru care a obţinut 29 de podiumuri în perioada 2005-2010.

După doi ani petrecuţi la Mini, Sordo este încântat să revină la Citroen şi îşi propune ca anul viitor să obţină prima victorie în WRC.

"Evident, sunt foarte mulţumit să revin la echipa cu care am atât de multe amintiri plăcute. Aceasta a fost prima mea alegere pentru 2013 şi văd revenirea la Citroen ca pe o mare oportunitate. Sunt încă în căutarea primei victorii în WRC şi sunt determinat să o obţin în sezonul următor. Aştept cu nerăbdare să-i revăd pe oamenii pe care îi cunosc şi să revin la volanul lui Citroen DS3 WRC, cu care am făcut ceva teste la finalul lui 2010", a declarat el.

La rândul său, şeful Yves Matton susţine că Sordo este cea mai bună alegere a echipei pentru a face pereche cu Hirvonen în sezonul următor.

"Sordo a fost foarte sus pe lista noastră scurtă, iar performanţa lui din Raliul Spaniei (n.r - locul 9) a demonstrat că poate încă să obţină performanţe la cel mai înalt nivel.

Profilul său îl completează în multe aspecte pe cel al lui Hirvonen şi a fost important pentru Citroen să avem un pilot latin pentru pieţele din sudul Europei şi America de Sud", a explicat el.

Pe lângă Hirvonen şi Sordo, Citroen va miza anul viitor şi pe serviciile lui Sebastien Loeb, care va concura însă cu un program redus la numai cinci raliuri.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru