OFICIAL: WRC a rămas fără promoter! Eurosport, unica speranţă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.01.2012
FIA a confirmat duminică rezilierea contractului cu North One Sport, promoterul Campionatului Mondial de Raliuri. Unica speranţă pentru WRC a rămas Eurosport.

Campionatul Mondial de Raliuri este într-o situaţie fără precedent cu numai 8 zile înainte de startul noului sezon. La capătul a numeroase speculaţii, FIA a anunţat duminică noapte că a reziliat contractul de promovare a Campionatului Mondial de Raliuri cu compania North One Sports (NOS), întrucât aceasta nu a reuşit să găsească niciun investitor după ce compania-mamă Convers Sports Initiatives (CSI) a intrat în administrare.

Forul mondial a justificat decizia prin faptul că niciuna dintre companiile interesate de achiziţia NOS nu a reuşit să prezinte garanţii financiare.

"FIA a aşteptat asigurări din partea NOS că îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale pentru a promova Raliul Monte Carlo şi sezonul 2012. Cu regret şi dezamăgire anunţăm că FIA nu a primit niciun fel de asigurare şi, prin urmare, FIA a fost nevoită să termine contractul cu NOS. NOS nu a reuşit să-şi respecte obligaţiile contractuale", precizează FIA într-un comunicat de presă.

În condiţiile în care WRC a rămas practic fără promoter, FIA trebuie să găsească până în 17 ianuarie o soluţie pentru ca promovarea competiţiei să fie asigurată de o altă companie.

În prezent, postul de televiziune Eurosport este singurul care a rămas în cursa pentru preluarea drepturilor comerciale ale WRC.

"FIA se afla într-o situaţie fără precedent cu numai 10 zile înainte de Raliul Monte Carlo şi va lua măsuri urgente pentru a asigura desfăşurarea campionatului. Federaţia munceşte fără întrerupere pentru a se asigura că WRC merge înainte conform planificării [...] şi a lansat discuţii la nivel înalt cu mai mulţi parteneri şi furnizori pentru a garanta componentele cheie de organizare şi promovare a campionatului, inclusiv sistemul de live-timing, producţie TV şi distribuţie", mai precizează FIA în comunicat.

Oficialii Eurosport au confirmat anterior că îşi doresc să se implice în WRC, însă au refuzat să facă orice alt comentariu până la rezilierea contractului dintre FIA şi NOS. Situaţia este însă complicată şi de faptul că, prin rezilierea contractului dintre FIA şi NOS, toate contractele posturilor de televiziune care transmiteau WRC au devenit nule.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • articolul din 6 ian
    "Cealaltă soluţie prevede ca Eurosport să preia drepturile pentru transmisia şi promovarea WRC-ului, informaţia confirmată de Francois Ribeiro, directorul de afaceri al postului de televiziune. Singura condiţie impusă de Eurosport este ca actualul contract dintre FIA şi North Sport One să fie anulat."
    Asta ar trebui sa fie o veste buna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru