OFICIAL: WRC nu va fi transmis la TV în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.02.2012
FIA a confirmat că WRC nu va avea niciun promoter pentru sezonul 2012, după ce negocierile cu Eurosport au eşuat. Fiecare raliu îşi va face propriile înţelegeri pentru transmisiile TV.

FIA a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că negocierile derulate cu Eurosport pentru transmiterea Campionatului Mondial de Raliuri au eşuat.

Din acest motiv, sezonul 2012 al WRC nu va fi transmis la nivel internaţional de nicio televiziune, astfel că promovarea competiţiei va fi una foarte modestă.

"FIA regretă să anunţe că nu a fost posibil să găsească un promoter internaţional pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri. FIA a fost implicată în discuţii lungi şi detaliate cu părţile interesate, dar o serie de probleme s-au dovedit imposibil de reconciliat, iar în final a luat decizia să se retragă din negocieri", precizează forul mondial într-un comunicat de presă.

În urma acestei decizii, FIA a informat organizatorii raliurilor din calendar sezonului 2012 că vor fi nevoiţi să găsească singuri posturi de televiziune care vor transmite etapele de WRC.

"Din nefericire, ca rezultat (n.r - al eşecului negocierilor) fiecare organizator va trebui să negocieze televizarea propriului eveniment", precizează forul mondial într-o scrisoare adresată organizatorilor de raliuri.

FIA insistă că va continua să caute un promoter global pentru Campionatul Mondial de Raliuri, însă este puţin probabil să găsească o televiziune capabilă să transmită WRC pe plan internaţional.

Singura veste pozitivă este că FIA a garantat finanţarea sistemului de live-timing pentru tot sezonul 2012.

CE ŞANSE SUNT PENTRU TRANSMISII TV DE LA RALIUL SUEDIEI?

Organizatorii Raliului Suediei au anunţat că negociază semnarea unui contract cu compania finlandeză Filmworks pentru realizarea de materiale video pentru a doua etapă a sezonului de WRC, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Discuţiile vizează rezumate de câte 26 de minute la finalul fiecărei zile şi un rezumat de 52 de minute pentru tot raliul care să fie difuzat duminică seară. Semnarea unui acord depinde însă de costurile pe care ar trebui să le suporte Filmworks, iar în cazul în care negocierile vor avea succes Raliul Suediei va putea fi urmărit pe postul suedez de televiziune SVT.

Totuşi, este puţin probabil ca alte televiziuni cu acoperire internaţională să cumpere drepturile TV de la Filmworks, în primul rând din cauza timpului foarte scurt care a mai rămas până la începerea raliului.

Singura alternativă o reprezintă clipurile video realizate de constructorii şi partenerii implicaţi în WRC în sezonul 2012, dar şi clipurile realizate cu camerele video montate pe maşini.

Pilotul suedez Richard Goransson, care va concura în Raliul Suediei la volanul unui Mini WRC, anunţat deja că va avea numeroase camere video onboard, iar imaginile vor fi transmise în timp real pe site-ul său de internet.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Ce porcarie. Bine ca se gasesc promoteri pentru toate tampeniile, insa pentru WRC nu. Pana una alta mai exista si http://www.best-of-rallylive.com/en pentru clipuri din fiecare raliu.
    7 0
  • @ Hadouken
    Merci pt link ;) Si eu sunt un mare fan WRC, dar asta e...
    0 0
  • kumite
    suna bine
    cine participa ce marci auto?vw bmw audi mercedes siti ceva participa si ei?eu sunt fan audi si as vrea sa vad! sau cand o sa participe stie cineva?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru