Pirelli ramane unic furnizor de pneuri in WRC in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.04.2010
Pirelli a prelungit contractul de exclusivitate pentru furnizarea pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri pana la finalul sezonului 2011.

Actuala intelegere dintre producatorul italian de cauciucuri si Federatia Internationala de Automobilism urma sa expire la sfarsitul sezonului 2010, iar forul mondial intentiona sa deschida un nou razboi al pneurilor in WRC in perioada 2011-2013.

Planurile ffederatiei au fost date peste cap de faptul ca Pirelli a fost singura companie interesata sa furnizeze pneuri in WRC in urmatorii trei ani, iar in urma mai multor runde de negocieri cele doua parti au convenit sa prelungeasca actualul contract pentru un singur sezon.

Decizia a fost luata pentru ca FIA sa aiba posibilitatea de a reinstaura razboiul pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri incepand din sezonul 2012, in cazul in care vor exista cel putin doua companii interesate sa ofere cauciucuri in competitie.

"Evident, a fost o mare surpriza ca Pirelli a fost singurul ofertant pentru urmatorii trei ani. Acum, FIA are inca un an la dispozitie pentru a decide daca un singur furnizor va continua sa detina controlul pneurilor in Campionatul Mondial de Raliuri", a declarat o sursa din cadrul FIA.

Pirelli a investit 11 milioane de euro in WRC incepand in sezonul 2007, cand a devenit unicul furnizor de cauciucuri din WRC.

Intelegerea prevede ca italienii sa plateasca 5 piloti pentru a concura in 6 etape de WRC in cadrul unui program numit Pirelli Star Driver.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Pirelli

Comentarii (1)

  • .........
    ..............
    pai ei si michelin sunt cei mai buni
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru