Presă: Red Bull va fi noul promoter al WRC!

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA va confirma la sfârşitul lunii august că Red Bull va fi noul promoter al Campionatului Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013, potrivit publicaţiei Motorsport News.

Speculaţiile cu privire la Campionatul Mondial de Raliuri se apropie vertiginos de final, după ce FIA a reuşit în cele din urmă să găsească un promoter pentru cea mai importantă competiţie din lumea raliurilor. Potrivit publicaţiei britanice Motorsport News, producătorul de băuturi energizante Red Bull va deveni noul promoter al WRC începând din sezonul 2013, după ce a ajuns la o înţelegere finală cu forul mondial.

Contractul ar urma să fie oficializat cu ocazia Raliului Germaniei din 26 august, după ce anterior forul mondial şi-a exprimat speranţa că va rezolva această problemă cel târziu în luna septembrie.

Urmareste Automarket
WRC a rămas fără promoter în acest sezon după ce FIA a reziliat contractul cu North One Sport, reuşind ulterior să găsească sprijin pentru sezonul în curs din partea European Broadcasting Union (EBU), o asociaţie formată din televiziunile naţionale din Europa.
Cu toate acestea, etapele de WRC din acest an au fost disponibile la un număr restrâns de televiziuni, în special din cauza faptului că audienţele competiţiei sunt în scădere.

Red Bull este implicată deja în WRC printr-un contract de sponsorizare cu Citroen, însă este prezentă şi în numeroase alte ramuri sportive, cel mai mare succes înregistrându-l în Formula 1 cu Red Bull Racing, care a câştigat titlurile mondiale la piloţi şi constructori în ultimii doi ani.

Via Motorsport News, Rallye Magazin

Comentarii (2)

  • 1013? Nimeni nu da un duble-check inainte sa postati articolul?
    2 3
  • Sper ca Red Bull le va da ''aripi'' si celor din WRC,si vor face acest sport mult mai cunoscut.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru