PREVIEW Raliul Franţei: Loeb, la o victorie de al 7-lea titlu mondial

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Sebastien Loeb va obţine al şaptelea titlu mondial în WRC dacă va câştiga Raliul Franţei din acest weekend.

Antepenultima etapă a sezonului 2010 a Campionatului Mondial de Raliuri se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni în Franţei, pe un traseu complet nou comparativ cu anii precedenţi.

Sebastien Loeb va ţine capul de afiş al evenimentului, întrucât o eventuală victorie îi va aduce francezului cel de-al şaptelea titlu mondial consecutiv în această competiţie. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, el trebuie însă să-şi demonstreze calităţile pe un traseu considerat în mare parte dificil, prin prisma schimbărilor dese ale caracteristicilor.

DATE GENERALE

De la debutul său în calendar în 1973, Raliul Franţei s-a desfăşurat în Corsica, însă ediţia din acest an marchează transferul în Alsacia, în partea de nord-est a ţării. În plus, este ultimul raliu care va avea loc pe asfalt în acest sezon. Parcul de service va fi găzduit de Strasbourg, cel mai mare oraş francez din regiune, aflat chiar la graniţa cu Germania.

Traseul va fi unul provocator pentru piloţi, întrucât este foarte variat, combinând drumurile înguste şi denivelate cu cele largi şi de mare viteză, unde piloţii pot atinge 200 km/h.

Pe de altă parte, a doua zi a competiţiei este formată din drumuri în formă de labirint prin plantaţiile de vită de vie, iar în ultima zi piloţii se vor confrunta pe drumuri ce duc la o unitate militară. 

LOEB, LA UN PAS DE TITLUL MONDIAL

Calculele pentru titlul mondial s-au simplificat semnificativ după Raliul Japoniei: Sebastien Loeb va cuceri al şaptelea titlu dacă obţine victoria în ţara sa natală, indiferent de rezultatele celorlalţi piloţi. Pilotul echipei Citroen WRC este considerat un expert pe asfalt, motiv pentru care comunitatea WRC anticipează că acesta va triumfa în Franţa. Dacă va reuşi, Loeb va deveni matematic campion chiar în oraşul său natal.

NOUTĂŢI

Pentru prima oară în acest sezon, Petter Solberg World Rally Team va linia la start două maşini: Citroen C4 WRC va fi pilotată de campionul mondial din sezonul 2003, în timp ce Yvan Muller, campion mondial în WTCC, va concura la volanul unui Citroen Xsara. La rândul său, Henning Solberg va beneficia de serviciile unui nou copilot: Stephane Prevot o va înlocui pe Ilka Minor, accidentată în timpul unei etape de raliu desfăşurata weekendul trecut în Austria.

PROGRAM

Raliul Franţei cuprinde 20 de probe speciale care vor avea pe parcursul zilelor de vineri, sâmbăta şi duminica. Primele două zile programează câte 8 probe, în timp ce ultimele patru vor avea loc în dimineaţa zilei de duminică. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru