Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii: Mercedes, favorită din nou la Silverstone

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes este favorită să câștige și a doua cursă de Formula 1 de la Silverstone, în care piloții vor fi mai precauți pentru a evita penele din finalul etapei de săptămâna trecută.

După cursa de la Silverstone de săptămâna trecută, familia Formulei 1 a rămas în Marea Britanie în așteptarea celei de-a doua etape pe același circuit.

După victoria norocoasă obținută duminică cu o pană în ultimul tur, Lewis Hamilton și-a extins avansul în clasamentul general în fața coechipierului Valtteri Bottas la 30 de puncte.

În contextul în care nicio altă echipă nu pare în măsură să lupte de la egal la egal cu constructorul german, a doua cursă de la Silverstone are potențialul de a fi din nou o confruntare în doi între Hamilton și Bottas, ultimul cu un nou contract pentru 2021.

Pe de altă parte, Max Verstappen va sta la pândă pentru a profita de orice oportunitate, în timp ce Ferrari mizează pe o strategie de evitare a incidentelor în speranța că rivalii din frunte se vor confrunta cu probleme.

Între timp, Racing Point așteaptă să afle dacă Sergio Perez va putea concura în acest weekend după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Mexicanul va face un nou test joi și, dacă acesta va fi negativ, va avea dreptul să concureze. 

În caz contrar, locul său va fi luat din nou de Nico Hulkenberg, care nu a putut concura duminică din cauza unei defecțiuni tehnice la motor.

De departe, principala incertitudine pentru etapa de la sfârșitul acestei săptămâni este legată de pneurile Pirelli.

După o analiză amănunțită, producătorul italian a ajuns la concluzia că stinturile lungi efectuate cu pneurile hard au fost principala cauză a penelor.

În plus, Pirelli a explicat că intrarea la boxe a avut loc mai devreme decât planificarea inițială a echipelor, ca urmare a intrării Safety Car-ului pe circuit. De asemenea, viteza mai mare a monoposturilor comparativ cu sezonul 2019 a reprezentat un factor în cele trei pene.

Pirelli și-a păstrat însă decizia anterioară ca în a doua etapă de la Silverstone să aducă pneuri cu o compoziție mai moale. Prin urmare, este de așteptat ca echipele să-și asume acum mai puține riscuri și să adopte strategii cu câte două opriri la boxe pentru piloți.

Nu în ultimul rând, organizatorii au montat o nouă bordură la ieșirea din virajul Becketts, ca urmare a temerilor ca bordura anterioară a accentuat degradarea pneurilor.

Din punct de vedere meteo, piloții vor avea parte de câteva zile plăcute, în care soarele va străluci prin nori.

Temperatura maximă din ziua cursei va fi de aproximativ 24 de grade. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 7 august 13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 7 august 17:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 8 august
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 8 august 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 9 august 16:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (11)

  • Formula1, ca de altfel tot sportul profesionist, a ajuns o mare mizerie! Totul se rezuma la bani, interese, si multa hoție! Nu mai e vorba despre valoarea pilotilor, spectacolul e inexistent. Ar insemna ceva daca ar concura toți pe aceleasi masini, acolo s-ar vedea valoarea individuala. La fel e si la fotbal, sunt câteva cluburi cu foarte multi bani care cumpără cei mai buni jucatori, creându-se o discrepanta enorma fata de echipele "normale"....
    6 2
  • Cheater
    Mercedes favorita?
    OMG cine ar fi zis!
    4 1
  • Mercedes favorita sa castige? Ce surpriza?! Hamilton poate chiar sa impinga masina aia, ca tot castiga!
    5 5
  • BRAVO LOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2 7
  • De ce Hamilton nu este atât de popular de către fanii britanici?
    https://www.essentiallysports.com/f1-news-why-is-lewis-hamilton-not-very-popular-among-the-british-f1-fans/
    Răspunsul: pentru că n-au fost și în continuare nu sunt chiori să nu vadă cu ce "armata" câștigă britanicul.
    7 6
  • @FanF1
    Nu ca ar conta, dar daca te uiti la conturile de social media "armata" lui LH e mult mai mare decat a oricarui alt pilot de F1.
    Intrebarea este : oare un articol, sau mai multe care rezoneaza cu parerea ta, pot fi cuantificate mai bine decat "urmaritorii" din social media?
    2 1
  • @@FanF1, îmi cer scuze: acum am realizat că smartphone-ul meu mi-a confundat și schimbat termenul "armă", pe care vroiam să-l folosesc, cu "armată". :(
    Deseori se mai întâmplă s-o facă, așa că înainte de a-i da "enter" ar trebui să recitesc textul scris și mai atent. :)
    În comentariul de mai sus m-am referit la faptul că mai oricine, inclusiv proprii lui conaționali, vede că britanicul are un monopost net superior adversarilor, așa că nu poate dovedi că are calitatea pură de campion monfial în Formula1. Astfel unii își îndreaptă atenția și spre alți piloți care, în ciuda unor rezultate modeste, e de apreciat munca depusă, talentul, curajul s.a.m.d.
    6 2
  • Pro și Contra
    Pentru cei cu fracturi de logică
    Ai un utilaj super performant și extrem de scump. Iti permiți financiar să angajezi pe oricine care poate duce/controla acest utilaj într-o manieră cât mai desăvârșită pt o performanță maximă. Pe cine aduci în echipă?! Un gâgă sau pe cel mai bun?
    4 5
  • Neutru
    Pirelli a spus ceva de presiunea mai mică decât cea recomandată de ei?Principala cauză a blisteringului-exfolierea pneului conform specialiștilor FIA independenți.Grosjean cum a mers atât fără pană?Nu a vrut să supere pe...?Să vedem Duminică cum vor alege echipele că acum știu toți cât și cum rezistă pneurile.Sau poate nu că le schimbă compoziția!
    2 0
  • Oricum, la o saptamana dupa atatea antrenamente de ce mai trebuie altele ?! Setari miraculoase nu cred ca se mai pot gasi, deci sa se intre direct in calificari.
    3 0
  • Racing point penalizata cu 15 puncte si 400k euro pt copiere.

    Adevarul e ca parca prea tare au copiat baietii, sau mai bine zis Toto le.a dat prea multe schite.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru