Prodrive renunta la F1 si vrea sa participe in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.04.2010
Prodrive a confirmat ca nu se va inscrie in sezonul 2011 al Formulei 1, insa intentioneaza sa concureze in Campionatul Mondial de Raliuri anul viitor.

Prodrive s-a inscris in sezonul 2010 al Formulei 1, insa FIA a decis in mod surprinzator sa aloce cele trei locuri echipelor Virgin Racing, Hispania Racing si USF1.

Desi se vehicula ca echipa britanica va incerca din nou sa patrunda in Marele Circ in 2011, Prodrive a confirmat joi ca nu intentioneaza sa participe in Formula 1 in sezonul urmator.

“Provocarile de a incepe o echipa noua de Formula 1, de a gasi finantare si de a dezvolta un monopost de la zero nu pot fi subestimate. Nu cred ca aceasta este o strategie potrivita pentru Prodrive sau Aston Martin. Ne-am bucurat de succes in Formula 1, insa intotdeauna am spus clar ca timpul potrivit pentru a reveni in competitie se bazeaza pe doua criterii: sa fim competitivi si sa fie un proiect viabil din punct de vedere financiar. Astazi nu cred ca este posibil sa indeplinim aceste doua conditii”, a declarat David Richards (foto), presedintele companiei Prodrive.

In schimb, Prodrive a confirmat pentru prima oara ca doreste sa concureze in Campionatul Mondial de Raliuri incepand din sezonul 2011, pe langa o accentuare a prezentei in competitiile de turisme.

“Ne concentram pe revenirea Prodrive in Campionatul Mondial de Raliuri in 2011 si numai acest proiect necesita resurse semnificative pentru desenarea si dezvoltarea unei masini complet noi”, a adaugat el.

Prodrive nu a oferit mai multe detalii despre programul pe care il pregateste pentru WRC, insa se speculeaza ca britanicii intentioneaza sa readuca brandul Mini in cea mai importanta competitie de raliuri din lume.

Via | Prodrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru