Raikkonen: "WRC are prioritate în faţa NASCAR"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.05.2011
Kimi Raikkonen insistă că WRC rămâne prioritatea sa în sporturile cu motor, înaintea debutului în NASCAR programat pentru 20 mai.

Kimi Raikkonen se află în prezent la al doilea sezon în Campionatul Mondial de Raliuri şi a început să înregistreze progrese constante la volanul maşinii Citroen DS3 WRC.

Cu toate acestea, el a decis să încerce o nouă experienţă în Campionatul Nord-American de Turisme (NASCAR), competiţie în care va debuta peste numai trei zile într-o cursă care va avea loc în localitatea americană Charlotte. Totuşi, finlandezul insistă că WRC rămâne prioritatea sa şi că şi-a alcătuit programul din NASCAR strict în funcţie de etapele în care va participa în raliuri.

"Nu aş fi făcut nicio cursă dacă s-ar fi suprapus cu ceea ce fac în WRC. Cursele au fost alese pentru că se potrivesc cu raliurile în care particip. Nu contează unde sunt atunci când nu sunt la raliuri. Pilotez din ce în ce mai bine şi forţăm mai mult acum. Singurul meu obiectiv este să progresez în WRC", a declarat fostul campion mondial al Formulei 1.

Chiar dacă experienţa sa în NASCAR este practic nulă, Raikkonen a reuşit să impresioneze în testul efectuat recent cu Kyle Busch, unul dintre cei mai buni piloţi din competiţie.

De altfel, acesta a admis că timpii finlandezului au fost similari cu cei realizaţi de el.

"Este chiar acolo şi ştie ce face. Kimi este un pilot de curse, ştie cum să piloteze maşini şi le pilotează bine. Am urcat în camionetă şi am făcut câteva tururi pentru a vedea cum mă compar şi am avut timpi identici", a precizat Busch.

După cursa de NASCAR de la finalul acestei săptămâni, Raikkonen va concura în Raliul Greciei din perioada 16-19 iunie, urmând să absenteze la etapă din Argentina programată la finalul lunii mai.

Via | WRC

Taguri: Nascar, Raikkonen, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru