Raliul Argentinei, PS 10-13/19: Loeb, scăpat în învingător datorită ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.04.2012
Sebastien Loeb are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga Raliul Argentinei, după ce Citroen i-a interzis lui Mikko Hirvonen să lupte pentru victorie.

Raliul Argentinei părea să ofere o luptă echilibrată pentru victorie între Sebastien Loeb şi Mikko Hirvonen la finalul PS 9, în condiţiile în care diferenţa dintre cei doi era de numai două secunde.

Cu toate acestea, Citroen a decis să impună ordine de echipă şi să-i interzică lui Hirvonen să lupte pentru victorie, pentru ca francezii să-şi adjudece fără emoţii primele două locuri ale clasamentului.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Dani Sordo, ocupantul locului trei în clasamentul general, este la o distanţă prea mare pentru a putea ameninţa supremaţia Citroen în acest raliu.

Cei doi piloţi ai Citroen nu au mai forţat şi sunt despărţiţi de 7.2 secunde la finalul ultimelor patru probe speciale de sâmbătă, în timp ce Sordo rămâne pe trei la peste un minut şi 46 de secunde în urmă, cu Mads Ostberg la mare distanţă pe locul patru.

Nasser Al-Attiyah a abandonat din cauza unor defecţiuni la suspensie, eveniment în urma căruia Martin Prokop a urcat pe cinci, urmat de Sebastien Ogier şi Andreas Mikkelsen.

Thierry Neuville şi-a adjudecat victoria în PS 13 şi ocupă locul 8 la general, urmat de Petter Solberg pe locul nouă, care a câştigat PS 10, PS 11 şi PS 12.

Ultimele şase probe speciale din Raliul Argentinei vor avea loc pe parcursul zilei de duminică.

Raliul Argentinei - Clasament după PS 13/19:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 3h57m40.8s 2. Mikko Hirvonen Citroen + 7.2s 3. Dani Sordo Ford + 1m46.9s 4. Mads Ostberg Adapta Ford + 3m06.1s 5. Martin Prokop Czech Ford + 9m22.5s 6. Sebastien Ogier VW Skoda + 10m26.7s 7. Andreas Mikkelsen VW Skoda + 10m31.7s 8. Thierry Neuville Citroen Junior + 11m48.0s 9. Armindo Araujo Portugal Mini + 14m08.8s 10. Petter Solberg Ford + 14m17.7s

Comentarii (1)

  • stefan
    Citrien
    Yes..Bullshit!Nu-mi placce politica in sport!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru