Raliul Argentinei, PS 1/19: Solberg, lider după superspecială

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.04.2012
Petter Solberg este primul lider în Raliul Argentinei după superspeciala de joi seară, în timp ce Sebastien Loeb a greşit strategia pneurilor şi ocupă doar locul opt.

Raliul Argentinei a debutat joi seară cu o probă specială programată pe un traseu cu lungimea de numai 6.04 km. În ciuda distanţei relativ scurte de parcurs, diferenţele dintre piloţi au fost semnificative din cauza vremii reci şi ploioase, dar şi a strategiilor diferite pentru pneuri.

Piloţii echipei Ford au optat integral pentru cauciucuri de compoziţie soft, alegere care s-a dovedit câştigătoare după ce Petter Solberg a stabilit timpul de referinţă cu 4:54.9 şi a fost urmat de coechipierul său temporar, Dani Sordo.

În schimb, Citroen a optat pentru pneurile hard, motiv pentru care Sebastien Loeb a ocupat doar poziţia a opta, în timp ce coechipierul său Mikko Hirvonen s-a clasat doar pe locul 11. Nasser Al-Attiyah a fost protagonistul singurului incident din această probă specială, după ce qatarianul a pierdut controlul volanului, terminând proba doar pe locul 13.

Vineri vor avea loc şi primele probe speciale propriu-zise din cadrul raliului, iar la finalul calificărilor de joi Loeb a optat pentru prima poziţie pe traseu, fiind urmat de Hirvonen.

De altfel, toţi piloţii şi-au ales poziţiile pe traseu exact în ordinea în care au terminat calificările, singurele excepţii de la regulă fiind Petter Solberg şi Dani Sordo, care vor pleca al treilea şi, respectiv, al patrulea.

Decizia a fost luată ca urmare a prognozei meteo, care indică apariţia ploilor şi, implicit, a noroiului, traseul urmând să fie semnificativ mai dificil pentru piloţii care pleacă din spate.

Raliul Argentinei - Clasament după PS 1/19:

 1.  Petter Solberg     Ford             4m54.9s
 2.  Dani Sordo         Ford              + 3.6s
 3.  Mads Ostberg       Adapta Ford       + 4.8s
 4.  Ott Tanak          M-Sport Ford      + 5.2s
 5.  Evgeny Novikov     M-Sport Ford      + 5.2s
 6.  Thierry Neuville   Citroen Junior    + 5.6s
 7.  Sebastien Ogier    VW Skoda          + 8.0s
 8.  Sebastien Loeb     Citroen          + 10.2s
 9.  Armindo Araujo     Portugal Mini    + 11.7s
10.  Andreas Mikkelsen  VW Skoda         + 12.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru