Raliul Finlandei: Loeb, cel mai rapid în Shakedown

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.07.2011
Citroen a început în forţă Raliul Finlandei şi a ocupat prima poziţie în Shakedown prin Sebastien Loeb, urmat de coechipierul său Sebastien Loeb şi Jari Matti Latvala.

Raliul Finlandei, una dintre cele mai spectaculoase şi dificile etape din Campionatul Mondial de Raliuri, a început joi dimineaţă cu Shakedownul programat pe o distanţă de 3.19 km.

În anii trecuţi, traseul a fost utilizat ca probă specială în cadrul raliului, însă în acest sezon şi-a schimbat destinaţia şi a oferit piloţilor şansa unui antrenament util înaintea probelor care vor începe în această după-amiază.

Chiar dacă piloţii nordici sunt de regulă net superiori în Finlanda, Citroen a demarat în forţă şi a obţinut prima poziţie prin Sebastien Loeb, care a fost cronometrat 1:35.7 la finalul celor patru parcurgeri ale traseului.

Septuplul campion mondial a fost urmat de coechipierul său Sebastien Ogier şi de Jari Matti Latvala de la Ford, în timp ce Petter Solberg a terminat al patrulea la volanul unui Citroen DS3 WRC. Raliul consemnează şi revenirea lui Kimi Raikkonen în competiţie după o absenţă de două etape, iar pilotul finlandez a terminat Shakedown-ul pe locul 7, poziţionându-se în faţa lui Mikko Hirvonen, în timp ce Mini a terminat pe 10 şi 11 prin Dani Sordo şi Kris Meeke.

Iată clasamentul complet din Shakedown:

Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Sebastien Loeb  Citroen  1:35.7
 2  Sebastien Ogier  Citroen  1:36.3
 3  Jari Matti Latvala  Ford  1:36.6
 4  Petter Solberg  Citroen  1:36.8
 5  Mads Ostberg  Ford  1:36.9
 6  Evgeny Novikov  Ford  1:37.0
 7  Kimi Raikkonen  Citroen  1:37.1
 8  Mikko Hirvonen  Ford  1:37.4
 9  Matthew Wilson  Ford  1:37.4
 10  Danie Sord  Mini  1:37.6

 

Primele trei probe speciale din Raliul Finlandei vor avea loc joi după-amiază cu începere de la ora 17:15.

Comentarii (1)

  • citez: "Sebastien Loeb, urmat de coechipierul său Sebastien Loeb şi Jari Matti Latvala."
    hmm... eu stiam ca o venit tot Loeb si pe 3.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru