Raliul Marii Britanii, PS 2-4/20: Latvala a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
Jari Matti Latvala este noul lider în Raliul Marii Britanii după ce a câştigat două dintre primele trei probe speciale de vineri.

Finlandezul Jari Matti Latvala a dominat prima parte a zilei de vineri din cadrul Raliului Marii Britanii şi a reuşit să urce pe prima poziţie a clasamentului general înainte de intrarea în parcul de service.

Pilotul echipei BP Ford a devenit lider după ce a câştigat PS2, înainte de a coborî pe locul 3 după ce a întâmpinat probleme în PS3 din cauza cantităţii mari de apă prezentă pe traseu, oferindu-i astfel victoria lui Sebastien Loeb. Finlandezul şi-a recăpătat poziţia de lider după ce a câştigat PS4, însă are un avans de numai 1.4 secunde în faţa lui Loeb şi 1.9 secunde în faţa lui Petter Solberg.

În acest context, lupta pentru victorie se anunţă foarte echilibrată, mai ales că nici Sebastien Ogier nu poate fi exclus din competiţie, francezul ocupând locul 4 la 7.1 secunde în urma liderului. Următoarele poziţii sunt ocupate de Mikko Hirvonen (BP Ford) şi Dani Sordo (Citroen Junior), în timp ce Kimi Raikkonen a coborât până pe locul 10, în spatele lui Mads Ostberg şi Ken Block.

Iată clasamentul complet al clasei WRC după primele 4 probe speciale:

Pos  Driver              Car       Time/Gap
1.
Jari-Matti Latvala Ford 38m33.0s
2. Sebastien Loeb Citroen + 1.4s
3. Petter Solberg Citroen + 1.9s
4. Sebastien Ogier Citroen + 7.1s
5. Dani Sordo Citroen + 23.7s
6. Mikko Hirvonen Ford + 25.7s
7. Henning Solberg Ford + 1m20.9s
8. Mads Ostberg Subaru + 1m38.8s
9. Matthew Wilson Ford + 1m45.7s
10. Kimi Raikkonen Citroen + 2m17.5s

Următoarele 3 probe speciale vor avea loc în cursul dupa-amiezei zilei de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru