Raliul Spaniei, PS 6-12/18: Loeb a preluat conducerea

de Daniel Popescu
Sambata, 10.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a preluat conducerea în Raliul Spaniei după ce Mads Ostberg nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii săi pe probele speciale de asfalt.

Sebastien Loeb şi-a demonstrat încă o dată valoarea pe asfalt în cele şase probe speciale de sâmbătă din cadrul Raliului Spaniei.

Deşi avea de recuperat 27 de secunde în faţa liderului Mads Ostberg, pilotul echipei Citroen a urcat pe prima poziţie a clasamentului general după primele două probe speciale ale zilei, iar ulterior şi-a consolidat poziţia şi în faţa celorlalţi piloţi.

De altfel, Ostberg a avut o zi dezamăgitoare în care a comis numeroase greşeli de pilotaj, aparent din cauza dificultăţii de a ţine pe drum Ford Fiesta RS WRC, astfel că la finalul zilei de sâmbătă ocupă doar locul cinci în clasamentul general, la peste 91 de secunde în spatele lui Loeb.

Urmareste Automarket
Jari Matti Latvala a profitat din plin de problemele norvegianului şi a urcat pe poziţia a doua, însă pilotul echipei Ford nu a reuşit să ţină pasul cu Loeb, diferenţa dintre cei doi fiind acum de 27 de secunde. Finlandezul are însă ca şi asigurat locul doi ca urmare a faptului că Mikko Hirvonen concurează la aproape 50 de secunde în spate în cel de-al doilea Citroen, în timp ce Ott Tanak se îndreaptă spre locul patru.

Ultimele şase probe speciale din cadrul Raliului Spaniei vor avea loc în cursul zilei de duminică.

Raliul Spaniei - Clasament după PS 12/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 3h16m14.1s 2. Jari-Matti Latvala Ford + 27.0s 3. Mikko Hirvonen Citroen + 1m14.1s 4. Ott Tanak M-Sport Ford + 1m28.8s 5. Mads Ostberg Adapta Ford + 1m31.4s 6. Hans Weijs Qatar Citroen + 9m02.9s 7. Craig Breen Kel-Tech Ford + 12m26.2s 8. Evgeny Novikov Autotek Ford + 13m25.1s 9. Jarkko Nikara Prodrive Mini + 13m39.1s 10. PG Andersson Proton + 15m45.5s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru