Raliul Suediei, PS 1/23: Sordo a câştigat superspeciala de deschidere

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Dani Sordo a câştigat prima probă specială din Raliul Suediei la volanul unui Mini, în timp ce Sebastien Loeb a ocupat doar poziţia a patra.

Raliul Suediei a început joi seară cu prima probă specială, desfăşurată în localitatea Karlstad pe un traseu cu lungimea de 1.9 km.

Pe o distanţă atât de scurtă diferenţele dintre piloţi au fost minime, iar cel mai bun timp a fost stabilit de Dani Sordo la volanul unui MINI. Spaniolul a fost urmat la numai trei zecimi de secundă de norvegianul Mads Ostberg, aflat la debutul în această ediţie a Campionatului Mondial de Raliuri, în timp ce Ott Tanak demonstrează deja că este un bun înlocuitor pentru accidentatul Matthew Wilson după ce a terminat pe locul trei la volanul unui Ford Fiesta RS WRC.

Piloţii echipelor de top nu au reuşit să impresioneze: Sebastien Loeb (Citroen) şi Petter Solberg (Ford) au stabilit timpi identici pe locurile 4 şi 5 şi au fost urmaţi în clasament de Mikko Hirvonen (Citroen) şi Jari Matti Latvala (Ford), ultimul având însă de recuperat numai 2.2 secunde comparativ cu liderul Sordo.

Raliul Suediei - Clasament după PS 1/23:

 1. 
Dani Sordo Mini 1m34.2s 2. Mads Ostberg Adapta Ford + 0.3s 3. Ott Tanak M-Sport Ford + 0.6s 4. Sebastien Loeb Citroen + 1.2s 5. Petter Solberg Ford + 1.2s 6. Mikko Hirvonen Citroen + 1.5s 7. Jari-Matti Latvala Ford + 2.2s 8. Patrik Sandell Mini + 3.0s 9. Martin Prokop Czech Ford + 3.1s 10. Richard Goransson Mini + 3.7s

 

Înainte de a parcurge prima probă specială, piloţii de la clasa WRC şi-au ales poziţiile drum pentru probele speciale care vor avea loc pe parcursul zilei de vineri în ordinea în care au terminat sesiunea de calificări.

Conform aşteptărilor, piloţii de top au ales să plece printre ultimii pe traseu, mizând pe faptul că piloţii din fruntea plutonului vor curăţa treptat zăpadă de pe traseu. Astfel, Latvala, care a câştigat calificările, a ales să plece de pe locul 17 şi va fi urmat de Hirvonen şi Loeb, în timp ce Petter Solberg va pleca al 13-lea.

Raliul Suediei - Ordinea de start în probele de vineri:

1 Paulo Nobre
2 Thierry Neuville
3 Peter Van Merksteijn
4 Richard Goransson
5 Michal Solowow
6 Nasser Al-Attiyah
7 Armindo Araujo
8 Sebastien Ogier
9 Jari Ketomaa
10 Henning Solberg
11 Dani Sordo
12 Martin Prokop
13 Petter Solberg
14 Ott Tanak
15 Patrik Sandell
16 Evgeny Novikov
17 Jari-Matti Latvala
18 Mikko Hirvonen
19 Sebastien Loeb
20 Mads Ostberg
21 Eyvind Brynildsen

 

Pentru probele speciale de sâmbătă, clasamentul general al piloţilor de la clasa WRC va fi inversat pentru a stabili ordinea de start, liderul clasamentului urmând astfel să plece ultimul pe trase.

Citeşte aici avancronica Raliului Suediei şi cronica sesiunii de calificări!

Comentarii (1)

  • Solberg!
    Ma bucur pentru P.Solberg! In sfarsit are o masina competitiva si poate arata ca nu e inca terminat ca pilot WRC!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru