Rusia si Abu Dhabi ar putea gazdui etape de WRC in 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Rusia si Abu Dhabi se numara printre tarile care ar putea gazdui etape de WRC in 2012, alaturi de o posbila revenire a Raliului Monte Carlo incepand de anul viitor.

Compania North One Sport a preluat recent drepturile de promovare a Campionatului Mondial de Raliuri si este responsabila cu alcatuirea calendarului competitional.

Norvegienii vor prezenta miercuri comisiei FIA care se ocupa de WRC propunerile pentru calendarul competitional din urmatoarele sezoane.

In ultimii doi ani, tarile cu traditie in WRC au gazduit etape intr-un sistem de rotatie pentru a reduce costurile, insa oficialii companiei au recunoscut in mod public ca noul calendar propus pentru 2011 va elimina acest concept si va numara 14 sau 15 etape.

Pentru sezonul 2011, North One Sport trebuie sa aleaga 14 sau 15 raliuri din cele 21 care au fost prezente in calendar in sezoanele 2009 si 2010, insa propunerile ar putea include si o surpriza prin revenirea traditionalului Raliu Monte Carlo in competitie pentru prima oara dupa 2007. Singurele certitudini pentru anul viitor sunt Raliul Marii Britanii si Raliul Finlandei, in timp ce Suedia si Norvegia ar putea gazdui la randul lor cate o etapa in 2011.

In ceea ce priveste calendarul pentru 2012, organizatorii intentioneaza sa introduca o etapa pe zapada in Rusia si inca una in Abu Dhabi, doua tari cu un potential ridicat din punct de vedere al numarului de spectatori si, respectiv, financiar.

Noile propuneri pentru calendarul WRC vor fi analizate de FIA, iar configuratia finala a sezonului 2011 va fi anuntata in cadrul Consiliului Mondial al FIA din luna martie.

Revigorarea calendarului este doar una dintre masurile pe care North One Sport le ia in considerare pentru revitalizarea celei mai importante competitii din lumea raliurilor.

Via | Autosport

Taguri: calendar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru