Sky Sports, interesată să cumpere drepturile TV pentru WRC 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Postul britanic de televiziune Sky Sports negociază cu FIA preluarea drepturilor TV pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri. Acelaşi post deţine drepturile TV pentru F1.

La numai câteva zile după ce Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a publicat o scrisoare de intenţie potrivit cărora aşteaptă oferte pentru drepturile TV din Campionatul Mondial de Raliuri, au apărut primele informaţii neoficiale privind interesul manifestat de unul dintre cele mai mari grupuri media.

Astfel, potrivit unor informaţii dezvăluite vineri dimineaţă pe Facebook de organizatorii Raliului Noii Zeelande, postul britanic de televiziune Sky Sports este interesat să achiziţioneze drepturile TV pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Primele informaţii indică faptul că Sky Sports este interesată doar de realizarea unor rezumate pe care să le transmită la finalul fiecărei zile din cadrul unui raliu, fără intenţia de a transmite în direct anumite probe speciale, cum ar Power Stage-ul.

În acest moment nu este clar dacă Sky Sports intenţionează să transmită WRC pe un post de tip pay-per-view, aşa cum va oferi începând din acest sezon şi cursele de Formula 1, pe care le-a achiziţionat prin intermediul unui parteneriat cu postul public BBC pe un post TV dedicat acestei competiţii. 

WRC a rămas fără promoter după ce FIA a reziliat contractul cu North One Sport, iar negocierile cu Eurosport au eşuat, în ciuda faptului că postul francez a asigurat transmisiile pentru Raliul Monte Carlo.

Raliul Suediei din acest weekend poate fi urmărit numai pe postul de televiziune Motors TV.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru