Solberg: "În 2012 voi fi în WRC la Ford sau în Le Mans"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.12.2011
Petter Solberg a confirmat că se va orienta spre celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans în cazul în care nu va semna un contract cu Ford pentru a rămâne în WRC.

Petter Solberg a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Bettega Memorial Rallysprint, un eveniment demonstrativ găzduit la Bologna în memoria fostului pilot de raliuri Attilio Bettega.

Norvegianul a concurat cu un Citroen DS3 WRC şi a câştigat raliul, care a avut însă o importanţă emoţională: a fost ultimul raliu cu Citroen după trei sezoane ca pilot privat.

Situaţia pentru sezonul 2012 este şi mai complicată, întrucât Solberg nu mai vrea să concureze ca pilot privat, astfel că unica să opţiune este Ford, care nu a nominalizat încă înlocuitorul lui Mikko Hirvonen, plecat între timp la Citroen. În cazul în care o astfel de înţelegere nu va fi parafată, Solberg a admis că îşi va încerca norocul în cursa de anduranţă de la Le Mans.

"Asta este acum, Ford este singura mea opţiune. Indiferent ce se întâmpla, am pilotat ultimul meu eveniment într-un Citroen şi, poate, ultimul meu raliu. Nu pot concura din nou ca pilot privat, trebuie să am un loc de pilot într-o echipă de uzină anul viitor sau mă voi uita în altă parte.

Poate Le Mans. Dar vreau să rămân în raliuri, vorbesc cu Malcolm Wilson (n.r - şeful Ford) şi muncim din greu", a declarat el.

Situaţia este complicată suplimentar şi de faptul că Ford nu a anunţat încă dacă va concura în Campionatul Mondial de Raliuri şi în 2012, mai ales că Abu Dhabi nu a luat încă o decizie privind prelungirea contractului de sponsorizare. În plus, WRC în ansamblu duce o luptă de supravieţuire după ce compania care deţine drepturile comerciale ale competiţiei a intrat în administrare.

Via | MaxRally

Taguri: Ford, Le Mans, Solberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru