Solberg pierde şansa de a concura pentru Citroen. Al doilea pilot, decis între Sordo şi Ostberg

de Daniel Popescu
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunţat că Dani Sordo şi Mads Ostberg lupta pentru titlul de coechipier al lui Mikko Hirvonen în sezonul 2013. Constructorul francez a renunţat astfel la pista Petter Solberg.

Citroen a dezvăluit la jumătatea lunii octombrie că numele coechipierului lui Mikko Hirvonen pentru sezonul 2013 va fi stabilit între Petter Solberg şi Dani Sordo.

Totuşi, situaţia s-a schimbat brusc la finalul Raliului Spaniei, care a marcat şi sfârşitul acestui sezon, ocazie cu care Yves Matton, şeful Citroen, a dezvăluit că lupta se dă acum între Sordo şi Mads Ostberg, pilotul echipei Adapta Ford.

"Va fi între Ostberg şi Sordo. Am vrut să aşteptăm până la rezultatele ultimului raliu. Decizia nu va fi luată în funcţie de rezultatul dintr-un singur raliu. Amândoi m-au impresionat", a declarat francezul pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri.

Urmareste Automarket
Astfel, Solberg va rămâne cel mai probabil la noua echipă formată de M-Sport în jurul qatarianului Nasser al-Attiyah, iar coechipierul său ar putea fi ales chiar între Sordo şi Ostberg.
Sordo a confirmat negocierile cu Citroen pentru anul viitor, însă susţine că nimic nu este încă semnat.

"Nu ştiu ce voi face anul viitor. Sunt în discuţii cu Citroen, dar nu ştiu. Ştiu că şi Ostberg forţează foarte mult. Amândoi putem face o treabă bună pentru echipă, aşa baftă pentru amândoi", a declarat spaniolul.

În schimb, Ostberg a admis că negociază inclusiv cu cei de la Ford şi Mini, care vor continua să folosească Ford Fiesta RS WRC şi Mini WRC în ciuda retragerii echipelor de uzină. "Vorbim cu Citroen, Ford şi Mini. Cred că avem o şansă foarte bună să fim într-o echipă puternică şi să facem un sezon bun anul viitor", a precizat el.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru