Solberg va da probe la Ford pentru un contract pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.12.2011
Petter Solberg va testa joi un Ford Fiesta RS WRC, după care va negocia semnarea unui contract pentru sezonul 2012.

Campionul mondial Petter Solberg se apropie de o înţelegere cu Ford pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

O sursă din cadrul constructorului american a dezvăluit pentru publicaţia Autosport că norvegianul va testa joi un Ford Fiesta RS WRC, aceasta urmând să fie prima sa apariţie în culorile Ford după o pauză de 11 ani.

"Solberg este încă un pilot rapid şi capabil să devină din nou campion mondial. Testul are sens pentru toată lumea, va fi bine să-l vedem din nou într-una dintre maşinile noastre şi va fi interesant să vedem de ce este capabil. În afară de asta nu s-a discutat nimic", a precizat sursa din cadrul echipei Ford.

Pe parcursul weekendului, Solberg va negocia un contract pentru sezonul 2012 în funcţie de rezultatele pe care le va obţine în cadrul testului, iar un anunţ oficial din partea celor de la Ford este aşteptat pentru luni, 19 decembrie. Tot atunci va expira şi termenul limită impus de FIA pentru înregistrarea echipelor în campionatul constructorilor din sezonul 2012.

Solberg a avertizat în repetate rânduri că se va retrage din WRC în cazul în care nu va semna cu o echipă de uzină, întrucât nu mai poate concura ca pilot privat.

Ford are un loc disponibil la echipă după ce Mikko Hirvonen a semnat cu Citroen.

Via | Autosport

Taguri: Ford, Solberg

Comentarii (1)

  • florin8
    Ar fi o lupta interesanta daca Solberg si Latvala vor face echipa la Ford si vor lupta impotriva celor de la Citroen cu Leob si Hirvonen...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru