Sordo crede că poate obţine victoria în Raliul Noii Zeelande

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.06.2012
Dani Sordo este încrezător că Mini îi poate oferi oportunitatea de a obţine în Noua Zeelandă prima victorie din carieră în WRC.

Dani Sordo a concurează în Campionatul Mondial de Raliuri din 2003 şi a participat deja la 90 de etape, inclusiv pentru multipla campioană mondială Citroen, însă până acum nu a reuşit să obţină nicio victorie.

Pilotul echipei MINI consideră însă că lucrurile s-ar putea schimba cu ocazia Raliul Noii Zeelande şi anticipează că va fi capabil să urce pe prima treaptă a podiumului.

"Îmi place foarte mult acest raliu. Nu este preferatul meu, dar îmi place să concurez pe aceste probe speciale rapide şi spectaculoase, pentru că ţara este fantastică. Ca întotdeauna, voi da totul, iar obiectivul meu este să câştig. Cred că putem obţine victoria", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

În ciuda optimismului arătat, Sordo a admis că rivalii de la Citroen şi Ford vor reprezenta o ameninţare majoră pentru Sordo, mai ales că Sebastien Loeb are un avans de numai 18 puncte în faţa lui petter Solberg.

"Loeb este foarte puternic, iar Mikko Hirvonen progresează rapid cu Citroen DS3 WRC.

În plus, Jari Matti Latvala şi Petter Solberg nu vor fi mulţumiţi cu nimic altceva în afară de victorie", a mai precizat el.

După ce Prodrive a pierdut statutul de constructor pentru Mini, Sordo a fost nevoit să adopte un program restrâns de participare în WRC, însă echipa a decis să mizeze pe serviciile sale în Noua Zeelandă datorită performanţelor sale de pe acest teren.

"Este un raliu pe care îl cunoaştem foarte bine ca echipă şi credem cu adevărat că maşina poate obţine performanţe bune pe probele speciale tehnice de mare viteză. Sordo crede că maşina a făcut un mare pas înainte, încrederea sa a atins cote înalte şi nu există niciun motiv pentru care nu poate lupta pentru podium", a precizat Dave Wilock, şeful echipei Prodrive.

Via | WRC

Comentarii (1)

  • Sebastien Loeb are un avans de 46 de puncte in fata lui Solberg,nu 18. Pana si Hirvonen care este momentan pe locul secund dupa Loeb este la 30 de puncte distanta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru