Turcia, Polonia si Noua Zeelanda lupta pentru ultimul loc in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.05.2010
Turcia, Polonia si Noua Zeelanda sunt cele trei tari care spera sa ocupe ultimul loc disponibil in calendarul sezonului 2011 al WRC.

FIA a publicat recent un calendar competitional al Campionatului Mondial de Raliuri pentru sezonul 2011 ce cuprinde 13 evenimente, insa a specificat ca ar putea include si o a 14-a etapa.

Potrivit declaratiilor facute de Simon Long, seful companiei North Sport One, care gestioneaza toate aspectele comerciale ale competitiei, in acest moment exista trei tari care candideaza pentru ultimul loc in calendar.

“Polonia, Turcia si Noua Zeelanda vor lupta pentru al 14-lea loc. Toate cele trei tari sunt foarte apropiate. Turcia a avut un eveniment impresionant la Istanbul ce a fost aclamat de toata lumea. De asemenea, Polonia este bine vazuta pentru anul viitor”, a explicat Long in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Pe de alta parte, Long a dezvaluit si motivele pentru care Japonia, considerat un raliu esential in trecut, nu mai face parte din calendar. Decizia a fost luata ca urmare a retragerii celor trei constructori niponi din WRC pe parcursul ultimelor sezoane.

“Am pierdut constructori japonezi precum Subaru, Suzuki si Mitsubishi si, in contextul producatorilor, poate ca nu mai exista o mare presiune sa punem Japonia in calendar.

Dar usa este deschisa si vom discuta cu organizatorii in viitor”, a mai precizat el.

Un alt raliu care ar putea debuta in Campionatul Mondial de Raliuri este cel din Abu Dhabi, care a fost foarte aproape sa fiu incluis chiar incepand de anul viitor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru