Volkswagen va concura în WRC cu trei maşini de uzină

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.05.2011
Volkswagen a confirmat că va utiliza trei maşini de uzină în campania din sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Volkswagen a confirmat la începutul lunii mai că va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013 cu Polo WRC, însă nu a dezvăluit încă numele piloţilor pe care va miza.

O decizie în acest sens va fi luată cel mai probabil în cursul anului viitor, însă Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport, a dezvăluit că germanii vor utiliza trei maşini de uzină în competiţie.

"În acest moment nu avem o linie de piloţi. Nu avem niciun motiv să ne grăbim, pentru că suntem în faza preliminară. Avem nevoie de timp pentru a analiza piaţa cu atenţie. Ar fi grozav dacă am avea un nou Walter Rohrl în Germania. Fără niciun dubiu, asta ar fi de folos pentru noi, dar abilităţile piloţilor sunt mai importante decât naţionalitatea lor. În acest caz vom lua o decizie în următoarele 20 de luni. Vom avea trei maşini în WRC", a declarat Nissen.

În cazul în care îşi va respecta planul, VW va avea cu o maşină de uzină mai mult decât rivalii de la Citroen şi Ford, care mizează pe numai câte două exemplare pentru echipele de uzină.

Walter Rohrl este unul dintre cei mai buni piloţi germani care au concurat în Campionatul Mondial de Raliuri, acesta câştigând două titluri mondiale în 1980 şi 1982, alături de 14 victorii de etapă.

După retragerea sa, singurul german care a mai obţinut cel puţin o victorie în WRC a fost Armin Schwarz, singurul său succefiind consemnat în Raliul Spaniei din 1991.

Via | RallyBuzz

Taguri: Volswagen, WRC

Comentarii (1)

  • Armin Schwarz
    Numele e incorect
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru