WRC, în pericol de dispariţie din cauza problemelor financiare?

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.12.2011
"Se vorbeşte despre dispariţia WRC-ului, dar asta nu se va întâmpla atât timp cât Jean Todt este preşedintele FIA". Aceasta este declaraţia-şoc a unei surse din cadrul FIA.

Campionatul Mondial de Raliuri este aproape de un colaps financiar din cauza problemelor întâmpinate de Convers Sports Initiatives (CSI), compania care deţine drepturile de comercializare ale competiţiei după ce a achiziţionat North One Sports.

CSI a intrat în administare judiciară după ce patronul Vladimir Antonov a fost arestat la Londra sub acuzaţia de fraudă, decizie în urma căreia finanţarea WRC a fost întreruptă pe termen nelimitat.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) are numai câteva săptămâni la dispoziţie pentru a găsi noi investitori pentru WRC, întrucât sezonul 2012 va începe în 17 ianuarie cu Raliul Monte Carlo. În caz contrar, există inclusiv pericolul ca sezonul 2012 să fie anulat, potrivit unei surse din cadrul forului mondial.

"Problema este că nu avem timp. Şi chiar dacă am avea timp, care sunt şansele ca North One să găsească un investitor şi să ajungă la o înţelegere cu FIA după tot ce s-a întâmplat cu CSI? Această săptămână va determina viitorul WRC-ului.

Se vorbeşte despre sfârşitul WRC-ului, dar asta pur şi simplu nu se poate întâmpla. Cu siguranţă nu atât timp cât Jean Todt este preşedinte", a declarat o sursă din cadrul FIA pentru publicaţia Autosport.

Situaţia este deja agravată de faptul că niciun constructor nu a semnat încă actele pentru a participa în campionatul constructorilor, element care a determinat FIA să extindă perioada de înscrieri până în 19 decembrie.

"Pentru ce să semnăm? Nu ştim ce se întâmplă. Ce se întâmplă cu drepturile TV deţinute de RTL (n.r - în Germania) sau ITV4 în Marea Britanie? Nu ştim, iar până când nu ştim mai multe nu vom face nimic. Acesta este un campionat FIA şi aşteptăm o directivă din partea FIA", a declarat o sursă din cadrul unei echipe participante în WRC.

Via | Autosport Magazine

Taguri: FIA, WRC

Comentarii (1)

  • florin8
    Eu sper sa gaseasca resurse necesare si sa nu se anuleze sezonul viitor si sper ca in nici un caz disparitia WRC - lui. Ar fi prea de tot...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru