Esapekka Lappi a câştigat Rallye du Valais, ultima etapă de ERC

de Daniel Popescu
Luni, 11.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri s-a încheiat cu victoria obţinută de finlandezul Esapekka Lappi în Rallye du Valais.

Esential 12 etape a avut sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri
Craig Breen a fost singurul pilot de top care a luat startul în Rallye du Valais, ultima etapă din sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri.

În condiţiile în care irlandezul a fost oprit de poliţie pe drumul de legătura dintre primele două probe speciale şi a fost penalizat cu două minute pentru că a ajuns prea devreme la startul PS 3, lupta pentru victorie s-a dat între Andreas Aigner şi Esapekka Lappi.

Aigner a fost lider la sfârşitul primei zile de concurs, însă Lappi a preluat conducerea clasamentului în prima parte a celei de-a două zile. Ulterior, el a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obţine victoria, în special după ce Aigner a abandonat în PS 14 în urma unui accident.

Lappi a concurat la volanul unei Skoda Fabia S2000, având la dispoziţie o maşină mai puternică decât modelul Subaru de Grupa N al lui Aigner.

Olivier Burri a ocupat locul doi în clasamentul general la aproape trei minute şi jumătate în spatele învingătorului, în timp ce Breen a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Suspansul în ultima etapă de ERC a fost limitat ca urmare a faptului că Jan Kopecky îşi adjudecase deja titlul, în timp ce Bryan Bouffier a rămas pe locul doi la numai patru puncte în faţa lui Breen.

Calendarul sezonului 2014 al Campionatului European de Raliuri nu a fost încă publicat, însă în mod cert una dintre etape va fi Raliul Sibiului. Oficialii promoterului Eurosport au confirmat anterior că Raliul Sibiului ar putea fi mutat din luna iulie în luna martie pentru a se desfăşura pe zăpadă. Versiunea preliminară a calendarului este aşteptată în această perioadă, înainte de ratificarea oficială a Consiliului Mondial în luna decembrie.

RALLY DU VALAIS - CLASAMENT FINAL:

 1.  Esapekka Lappi   Skoda              3h13m42.8s
 2.  Olivier Burri    Zero4 Piu Ford       +3m28.2s
 3. 
Craig Breen Sainteloc Peugeot +3m36.2s 4. Jeremi Ancian Sainteloc Peugeot +6m21.1s 5. Jaroslav Orsak GPD Skoda +6m26.7s 6. Nicolas Althaus Lugano Peugeot +6m42.9s 7. Florian Gonan Lugano Subaru +7m57.7s 8. Pascal Perroud Lugano Peugeot +13m15.9s 9. Sylvain Michel Zero4 Piu Citroen +13m17.7s 10. Romain Salinas Renault +14m12.4s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru