Bernardo Sousa a câştigat Raliul Insulelor Azore din cadrul ERC

de Daniel Popescu
Luni, 19.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernardo Sousa a obţinut dramatic victoria în Raliul Insulelor Azore în faţa lui Kevin Abbring, după ce liderul Craig Breen a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

Sunt fără cuvinte. Probă după probă am crezut că este posibil. Fanii locali forţau şi mă încurajau. Acesta este un vis devenit realitate, unul dintre raliurile mele preferate.

Bernando Sousa
Castigator Raliul Azore
Raliul Insulelor Azore, a cincea etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri, a furnizat un rezultat surpriză după victoria obţinută de favoritul publicului local, Bernardo Sousa.

Aflat la volanul unui Ford Fiesta RRC, portughezul a început raliul doar cu un loc cinci la finalul primei zile, însă a progresat constant în pluton şi a ajuns în postura de lider după ce Craig Breen, care a dominat primele noua probe speciale, a fost nevoit să abandoneze în urma unui incendiu la Peugeot 208 T16 care i-a aflat sistemul de cabluri.

Sousa a reuşit să facă faţă presiunii exercitate de Kevin Abbring, un alt pilot aflat la volanul unui Peugeot, şi a obţinut astfel victoria cu un avans de 6.2 secunde.

"Sunt fără cuvinte.

Probă după probă am crezut că este posibil. Fanii locali forţau şi mă încurajau. Acesta este un vis devenit realitate, unul dintre raliurile mele preferate. Înainte am pierdut din cauza greşelilor personale, aşa că această victorie înseamnă mult", a declarat el.

Podiumul a fost completat de Jean-Michel Raoux (Peugeot 207), care a terminat la opt minute în spatele învingătorului, în timp ce Robert Consani şi-a asigurat locul patru în faţa lui Luis Rego. Esapekka Lappi, liderul clasamentului general, nu a participat la acest raliu.

La categoria ERC Junior a luat startul şi Florin Tincescu, unul dintre reprezentanţii Napoca Rally Academy. Românul a abandonat însă în PS 2 din cauza unei defecţiuni la pompa de benzină şi s-a retras încă o dată din motive tehnice după ce a revenit pe traseu. 

Raliul Insulelor Azore - Rezultate finale: 

 1.  Bernardo Sousa     AT Ford            2h43m56.7s
 2.  Kevin Abbring      Sainteloc Peugeot       +6.2s
 3.  Jean-Michel Raoux  Munaretto Peugeot    +7m51.9s
 4. 
Robert Consani Delta Peugeot +9m18.8s 5. Luis Rego Mitsubishi +10m07.5s 6. Ricardo Teodosio Mitsubishi +10m11.2s 7. Ruben Rodrigues Mitsubishi +10m15.8s 8. Giacomo Costenaro Delta Peugeot +10m21.9s 9. Antonin Tlustak AT Skoda +11m15.5s 10. Pedro Vale Subaru +11m39.1s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru