Alonso: "Direcţia monopostului McLaren era dificil de controlat înainte de accident"

de Daniel Popescu
Luni, 23.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că Fernando Alonso îşi aminteşte că direcţia monopostului era dificil de controlat înainte de accidentul din testele de la Barcelona, element care sugerează o posibilă defecţiune tehnică, negată vehement de echipă până în prezent.

Fernando îşi aduce aminte de o direcţie dificil de controlat înaintea accidentului.

McLaren
Comunicat de presa
McLaren a publicat luni un comunicat de presă în care oferă o primă explicaţie a lui Fernando Alonso pentru accidentul suferit în sesiunea de teste de la Barcelona cu aproximativ o lună în urmă.

În ciuda faptului că anterior a exclus orice defecţiune tehnică la monopost, McLaren susţine acum că Alonso a oferit câteva amănunte despore circumstanţele în care s-a petrecut accidentul, în condiţiile în care presa a relatat anterior că pilotul nu îşi aminteşte nimic despre accident.

"Deşi nu există nimic evident în datele de telemetrie ale monopostului şi nici în reconstrucţiile ulterioare şi testele de laborator, Fernando îşi aduce aminte de o direcţie dificil de controlat înaintea accidentului. Prin urmare, echipa a montat un senzor suplimentar pe monopost pentru a creşte cantitatea de date acumulate", precizează McLaren într-un comunicat de presă.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona
▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

În plus, McLaren a anunţat că Alonso va concura în Marele Premiu al Malaysiei după ce va trece testele de medicale de joi care vor fi efectuate la circuitul de la Sepang.

"McLaren este încântată să anunţe că, în aşteptarea trecerii cu succes a testelor medicale de joi de la Sepang, Alonso va reveni în cockpitul monopostului MP4-30 pentru Marele Premiu al Malaysiei din acest weekend", mai precizează echipa în comunicat.

Via McLaren

Comentarii (5)

  • SUCCES ,,,,,,,,,,
    22 2
  • Motorul este slab, cica ar avea 150 hp mai putin decat motorul Mercedes, dar sasiul neasteptat de bun, in viraje fiind inferioara doar lui Mercedes si Williams, conform datelor telemetrice ale FIA:
    "Th€ PJ® ‏@Pjdona 2m2 minutes ago
    Secondo la telemetria Button ha chiuso la gara con il quarto punteggio più alto in velocità di curva, dietro solo Massa, Hamilton e Rosberg."
    10 4
  • ovidiu15081982
    Saracul Alonso...a picat din lac in put....mai bine ramanea la Ferrari...sezonul asta sunt mult peste McLaren...din pacate Alonso va ramane cu cele doua titluri cucerite cu Renault...
    8 4
  • "McLaren este incantata sa anunte ca"....domle lumea a inteles ca ati gasit un motor de Honda aruncat printr un cimitir de masini, dar nici directia unei vehicul nu puteti sa o asigurati ? ajungeti sa periclitati viata principalului pilot pt ca trimiteti pe circuit o masina cu grave probleme tehnice??
    Asta lasand la o parte faptul ca sunteti total netrasparenti, nu va recunoasteti nicio vina, basca ca nu ati gasit niciun sponsor etc...dar sunteti "incantati"...
    3 3
  • Mircea este prea pesimist!
    Cred ca nici macar McLaren nu stiu de ce e in stare monopostul.
    In Australia au mers cu motorul mult sub potential ca sa termine cursa si sa adune date. Cred ca fac acum in curse ceea ce trebuiau sa faca in teste numai ca nu a mers monopsostul deloc.
    E bine asa, aduna date si dupa 2-3 curse vor putea incepe sa riste cu unul dintre piloti si sa dea mai multa putere de la motor.
    Eu sint inca optimist ca vor avea performante peste medie.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru