Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona

de Daniel Popescu
Marti, 24.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe internet a început să circule o simulare a accidentului suferit de Fernando Alonso în testele de la Barcelona realizată pe baza informaţiilor oficiale furnizate de McLaren. Flavio Briatore susţine că spaniolul nu îşi aduce aminte despre accident.

McLaren a oferit luni seară primele informaţii oficiale cu privire la circumstanţele în care a avut loc accidentul suferit de Fernando Alonso în ultima zi de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Echipa a explicat în detaliu modul în care monopostul a ieşit pe iarba artificială din virajul trei înainte de a lovi zidul de beton din interiorul virajului patru, iar pe internet a apărut în scurt timp o simulare realizată pe baza acestor informaţii.

▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

Alonso a rămas conştient după accident, iar analizele medicale au arătat că nu a suferit leziuni, ci doar o contuzie la nivelul capului. Cu toate acestea, Flavio Briatore, fostul manager al dublului campion mondial, susţine că Alonso nu îşi aduce aminte nimic din timpul accidentului şi a exclus ipoteza unui şoc electric din cauza unei defecţiuni a sistemului ERS.

"Nu înţeleg aceste poveşti. A fost un accident normal. Din telemetrie se observă că a încercat să menţină monopostul pe circuit.

Important este că toate testele au ieşit negative. Nu-şi aduce aminte incidentul, dar asta este normal. Cred că mâine (n.r - marţi) va fi externat", a explicat italianul pentru postul de radio Rai.

McLaren a anunţat că Alonso este incert pentru ultima sesiune de teste de la barcelona, care va avea loc de joi până duminică.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Poate 3G si 1.5G.
    La 30 era istorie, il luau astia cu paiul din monopost :)
    Un avion de vanatoare ca Suhoi 35 (printre cele mai rezistente) duce maxim 9G dupa care se rupe. Nu as crede ca un corp uman poate duce 30, chiar si pentru o fractiune de secunda ...
    3 14
  • qwerty
    30G nu e chiar asa de mult pentru o fractiune de secunda.
    Kenny Brack as supravietuit 214G.... pe vremea cand IRL ul era senzational.
    https://www.youtube.com/watch?v=aVpux5JxqEk
    6 1
  • Iulian
    In exemplul tau nu Suhiou' are limita la 9G ci pilotul... Avionul este proiectat la stres mentinut timp de 30 de secunde la 350 G
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru