Alonso, direcţionat de Briatore spre Lotus

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Flavio Briatore încearcă să-l convingă pe Fernando Alonso să concureze pentru Lotus în sezonul 2015, atunci când britanicii vor utiliza motoare Mercedes, potrivit presei germane.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari
5 victorii a obtinut Fernando Alonso pentru Ferrari incepand din sezonul 2011
4 pole position-uri a obtinut Fernando Alonso de la sosirea la Ferrari in 2010
Fernando Alonso are contract cu Ferrari până la sfârşitul sezonului 2016, însă ar putea părăsi echipa în urma rezultatelor modeste din ultimii ani şi a neînţelegerilor cu oficialii Scuderiei în privinţa direcţiei de viitor după numeroasele schimbări din cadrul structurii de conducere.

Iniţial, s-a vehiculat insistent ipoteza că dublul campion mondial va reveni la McLaren şi va face pereche cu Jenson Button, însă publicaţia germană Bild susţine că managerul său Flavio Briatore are alte planuri.

Sursa citată afirmă că Briatore încearcă să-l convingă pe Alonso să semneze un contract cu Lotus, echipa cu sediul la Enstone pentru care spaniolul a cucerit două titluri mondiale pe vremea când se numea Renault.

Pentru moment, există două obstacole în calea unui astfel de acord.

Prima se referă la prestaţiile modeste ale echipei din acest sezon, care ar putea fi însă remediate prin trecerea la motoare Mercedes în sezonul 2015. Britanicii ar putea astfel copia modelul de succes al celor de la Williams, care au progresat semnificativ în acest an după renunţarea la unităţile Renault în favoarea celor furnizate de germani.

Cea de-a doua problemă este situaţia financiară a celor de la Lotus, însă Briatore încearcă să-l convingă să investească la echipă pe miliardarul canadian Lawrence Stroll, care iniţial a vizat achiziţionarea celor de la Sauber.

Aparent, posibila mutare a lui Alonso la McLaren este în pericol din cauza bugetului de care Ron Dennis ar avea nevoie pentru a-i plăti contractul şi de unele zvonuri potrivit cărora motorul dezvoltat de Honda pentru sezonul următor nu se ridică încă la înălţimea celui fabricat de Mercedes.

Via Sport Bild

Comentarii (19)

  • ovidiu15081982
    Decat la Lotus mai bine ramane la Ferrari ! Cum ar fi sa-si revina Ferrari din 2016 si sa se zgaraie pe ochi Alonso ???
    13 6
  • Ovidiu, stai linistit, ca mai repede isi revine Ferrari decat Lotus, la fel si cu McLaren, adica Ferrari isi revine mai repede decat McLaren.Deci daca pleaca Alonso oriunde se va zgaria
    11 8
  • du-te vericule la Lotus sau unde-i vedea cu ochii. Daca Matiacci il lasa pe Alonso si nu pe Raikkonen inseamna ca era ceva putred acolo cu Montezemollo Domenicalli si Alonso ... cum ar fi favorizarea lui Alonso cu ORICE pret si incasarea de foloase necuvenite de la Santander care facea alta gramada mai mare de bani prin asta

    partea cea mai proasta este ca din cauza unor gogomani (Alonso Monte si ai lor) care si-au facut de cap la Ferrari in ultimii ani vom vedea tigai marca ferrari in viitor
    11 15
  • @comentatori de romanica. Vechea meteahna si pricepere romaneasca, sa vada peste tot conspiratii. E simplu. Alonso ar fi pus niste conditii care nu prea se potrivesc cu ceea ce poate oferi acum Ferrari. Nu e nimic sigur inca, nici ca pleaca nici ca nu pleaca. Asta cu Lotus e o gogorita buna pt fraieri cu puncte in capatani.
    14 3
  • cablagiu
    da, noua viziune si dorinta de schimbare ale lui Matiacci sunt ca are Alonso pretentii

    Briatore e fraier cu puncte in capatana? Probabil ca da, cu punctele alea a gandit el strategii pentru Alonso
    5 7
  • ar fi bine sa se angajeze portar la banca ce l-a sponsorizat o viata intreaga .... sau il paraseste rusoaica ??? E vremea sa plece la pensie !
    8 13
  • marsh la loc! Inapoi la (fosta) Renault
    8 12
  • Sper sa nu il ia McLaren altfel isi vor lua o mare teapa
    5 12
  • Iulian
    Punctul ăla, simbolul unicului neuron chinuie tare, Alonso va face ce va dori el, ideea e că poate pleca unde vrea dar poate și rămâne. nu e și cazul punctului rătăcit în prostie.
    9 2
  • Barfe de jurnal slab, in fapt Briatore intrebat fiind spune altceva:

    Briatore about the rumor of Alonso in Lotus next year: "Let's just say that is a stupid thing, forget it"
    6 1
  • ,,UN punct sau TREI ,,,puncte ,esti cel mai dobitoc comentacios de pe aici si toti Fanii ALONSO si Ferrari iti ureaza un calduros ,,SUGI PIXU FRAIERE ,,
    5 9
  • poate vede un admin si mai triaza din posturile precedente

    alonsistii nu sunt suparati pe punct. De fapt durerea lor e ca pleaca talentosul de la echipa lor se rupe vraja :)))) ahahahaha
    5 8
  • dedicatie pentru toti alonsistii ferraristi

    lasati Alonsita sa plece!!! (cu mana goala cum a venit )

    http://www.youtube.com/watch?v=PrGq-pSvZg8
    4 8
  • njk nj
    Cred ca isi va incheia cariera la Ferrari, in ciuda zvonurilor.
    3 0
  • @un puct ,,,pe mine nu ma deranjeaza ca nu esti fan FER SAU ALO ,ci faptul ca tu inafara de fer si alo nu comentezi altceva ,eu unul am tot respectul pt piloti ca vitel , ham ,buton ros ,etc ,chir daca nu sint fanul acestora , dar nu comentez atit de josnic despre o echipa sau un pilot ,,,boule ,,,fortzaa rosaa
    7 4
  • take it easy :)

    o sa tot ai respectul pentru "vitel" cand va veni la Ferrari. Poate atunci vei scoate capul dintre bucile spaniolului :)
    3 7
  • deci scoate capul si LET HER GO!
    3 6
  • Pana una alta, de cate ori apare o stire cu/sau despre Alonso, apar cele mai multe comentarii, aproape fara exceptie. Pro sau contra, nu conteaza. Asta demonstreaza ca de fapt toti cei care comenteaza, il apreciaza intr-un fel sau altul, chiar daca unii din ei nu realizeaza sau nu recunosc asta. E tare omu'.
    5 1
  • e pilot "nambar oan" la ferrari si umflat la rang de mare nu stiu ce cand de fapt nu e mai bun decat Button, Hamilton, Rosberg, Ricciardo sau Vettel, adica un pilot obisnuit

    Cand "omu" va pleca de la Ferrari o sa uite toti haterii de el. Eventual il vor prelua pe urmatorul big shit de la Ferrari. Chiar atat de simplu

    Cate comentarii despre Alonso erau in perioada 2008 2009? E retorica intrebarea ...
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru