Alonso evidenţiază dificultatea de a pilota la consum în sezonul 2014

de Daniel Popescu
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că dificultatea de a pilota la capacitate maximă concomitent cu atenţia acordată consumului de carburant va reprezenta principala provocare pentru piloţi în sezonul 2014.

Esential 100 de kilograme este cantitatea maxima de carburant pe care o va putea utiliza un pilot intr-o cursa in sezonul 2014
Fernando Alonso a efectuat primele teste în simulatorul Ferrari cu monopostul pentru sezonul 2014 al Formulei 1 şi a obţinut astfel primele informaţii despre comportamentul acestuia în contextul noului regulament tehnic.

Potrivit directorului tehnic James Allison, informaţiile obţinute de pilotul spaniol în simulator sunt esenţiale pentru înţelegerea unor aspecte ale pilotajului înaintea primei sesiuni de teste care va avea loc la sfârşitul acestei luni pe circuitul de la Jerez.

"Alonso a folosit simulatorul şi a fost interesant pentru noi. Fernando ne-a oferit un feedback important şi detalii importante pentru echipă în privinţa lucrurilor pe care le putem gestiona pe parcursul antrenamentelor şi a cursei", a declarat el.

În unele curse, 100 de kilograme de carburant sunt mai mult decât suficiente, dar pentru alte curse va trebui să fii foarte atent să gestionezi combustibilul în fiecare tur.

James Allison
Director tehnic Ferrari
Astfel, în opinia lui Alonso, cea mai mare provocare pentru piloţi va fi gestionarea consumului de carburant, în contextul în care un monopost va putea utiliza maxim 100 de kilograme de combustibil în cursă.
Provocarea este dată însă de faptul că acest consum de carburant va varia semnificativ în funcţie de configuraţia circuitului, astfel că piloţii vor fi nevoiţi să aibă mai multe stiluri de pilotaj.

"În antrenamente, monopostul va avea mai multă putere electrică disponibilă, iar monopostul poate rula la limită. În cursa va fi diferit. În unele curse, 100 de kilograme de carburant sunt mai mult decât suficiente, dar pentru alte curse va trebui să fii foarte atent să gestionezi combustibilul în fiecare tur. Acest mod diferit de pilotaj necesită antrenament, pentru că trebuie să fii rapid fără să utilizezi prea mult combustibil", a adăugat Allison.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • daci76
    Acuma sa vedeti,va trebui echipa sa ia benzina cu imprumut benzina de la Kimi,deci daca nu castiga nici anul asta titlul benzina va fi de vina.
    15 35
  • @daci76
    Defapt, el doar a vrut sa evidentieze anumite lucruri pentru mass-media. Nu mai comenta aiurea, daca nu stii cu ce se 'mananca' acest sport, IESI ACAS'
    15 7
  • daciiliberi
    Sa vedem ce-o sa faca Vitzelul cu energizantele lui , probabil vor baga un surplus de redbull in rezervoare.
    9 7
  • daci76
    Vb frumos prietene,daca nu te-ai prins te lamuresc ,era o gluma pe seama lui Alonso care gaseste tot timpul pe cineva de vina ca el nu castiga.Si faptul ca nu ma pricep,credca te mananc pe painica,tu nu erai nascut prietenas can eu ma uitam la f1.
    7 18
  • @Daci 76 - Alonso este singurul care i-a pus cat de cat probleme lui Vettel in ultimii 4 ani, de fapt probleme reale doar in 2010 si 2012 asa ca hai sictir pt ca Alonso este printre cei mai buni. Cu masina egala cu a lui Vettel il bate de-l usucu. la fel va fi si cu Raikkonen, ii va bate cum il batea pe Grosjean cand era la Renault.
    14 6
  • klausnake
    Daca la asta se ajunge in F1,cred ca am sa zic "pas!" cat de curand.
    Mai interesante vor fii cursele de anduranta,in cazul asta...sau poate chiar nou-nascuta Formula E.
    6 1
  • pablo256r
    Ce curse tari vor fi in sezonul urmtor. Hamilton primul cu un tur avans ... ramane insa fara benzina! Vettel preia primul loc insa dupa un tur si el ramane fara beniza! Incredibil ce suspans!
    Firear! Nu asta ar trebui sa fie "clasa regina" a curselor cu motor!
    8 0
  • daci76
    Nae,nici tu nu ai inteles,sunt perfect de acord ca Alonso e cel mai bun din f1 de vreo ani incoace,dar e cam plangacios.Senna,Prost,Lauda,Piquet,Schumacher,Hakkinen,si multi alti piloti nu se plangeau atat cat se plange Alonso,care este ,ma repet cel mai bun pilot aparut dupa era Scumacher dar are un caracter indoielnic ,la McLaren s-a certat cu toata lumea ,dupa aceea a sifonat,la Renault ultima oara cand a fost a avut victoria controversata din Singapore,la Ferarri tot timpul nemultumit da-l pe Massa jos si chesti de genul asta ,asa cum si Vettel are aceleasi probleme de caracter ca si Alonso,vezi episodul Kuala Lumpur din acest an.Asa ca dragilor mai pricepeti si voi cate o gluma.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru