Alonso: "M-am gândit la plecare din 2013 şi am luat decizia în septembrie"

de Daniel Popescu
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a dezvăluit că s-a gândit să plece de la Ferrari încă de anul trecut, iar decizia finală a luat-o în septembrie. "Numai timpul va spune dacă a fost o decizie bună sau proastă", spune spaniolul.

Numai timpul va spune dacă am luat o decizie bună sau proastă.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a oferit mai multe informaţii despre contextul în care va părăsi Ferrari la sfârşitul acestui sezon.

Scuderia a anunţat joi dimineaţă despărţirea oficială de dublul campion mondial, însă acesta a dezvăluit că primele gânduri în această direcţie au apărut încă de anul trecut şi că performanţele înregistrate pe parcursul acestui an în noua eră a motoarelor turbo au avut o influenţă capitala în decizia să finală, pe care a luat-o luna luna septembrie.

"Am simţit că este momentul să găsesc noi proiecte şi o nouă motivaţie. Nu a fost o decizie uşoară. Sincer să fiu, am fost în discuţii chiar şi anul trecut. Am aşteptat acest an, noul monopost cu noua eră turbo, iar în acest an am simţit prin vară, în septembrie, că este timpul să plec, aşa că am luat o decizie. Numai timpul va spune dacă am luat o decizie bună sau proastă", a declarat el.

Trebuie să le mulţumesc foarte mult celor de la Ferrari, pentru că ar fi putut refuza.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Contractul lui Alonso urma să expire abia la sfârşitul sezonului 2016, iar spaniolul a admis că echipa italiană îi putea bloca plecarea, însă în cele din urmă despărţirea a fost una amicală.

"Când a început pauza de vară am spus că poate este timpul să vorbesc cu preşedintele (n.r - Luca di Montezemolo) şi să-i informez că, dacă este în regulă pentru ei, aş vrea să plec.

Trebuie să le mulţumesc foarte mult celor de la Ferrari, pentru că ar fi putut refuza, dar au înţeles că aşa este mai bine pentru ambele părţi. Acesta este un adevărat semn de respect şi dragoste pentru această echipă şi prin asta mi-au arătat şi mie respect", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • SA-I SPUI TU LUI NE-A //MUTU// CA TU TE-AI GANDIT TOCMAI DIN 2013 SA PLECI DE LA FERRARI. DA , DACA PUTEAI AJUGE LA MERCEDES , EU UNUL TE CREDEAM,DAR ASA ZI MERSI CA AI AJUNS LA O ECHIPA LA CARE CU CEVA TIMP IN URMA AI CAM PLECAT PE USA DIN DOS, MA REFER LA O ECHIPA BUNA. IN SUFLETUL LUI CRED CA REGRETA PLECAREA SI MAI MULT ESTE CA NU A REUSIT SA CASTIGE VREU-N CAMPIONAT. VA FI INTERESANT CE -I VA OFERI MCLAREN.
    15 23
  • Ferrari
    @444 dar de ce urli? crezi ca o sa intre aici sa citeasca ce ai urlat tu cu caps? Sau si tu esti unu dintre aia cu caps stricat.....
    20 8
  • deci s-a gandit si in 2013 sa plece, cam atunci cand venea Kimi. Acum sa o ia de la capat cu Vettel ... prea mult
    15 19
  • in septembrie se anunta Venirea lui Vettel
    12 15
  • neinteresant
    4 3
  • bine ca ai plecat !!!!!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru