Alonso: "Micşorarea diferenţei faţă de Vettel, un obiectiv crucial în Ungaria"

de Daniel Popescu
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că este esenţial ca în Ungaria să reducă diferenţa care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general, în primul rând pentru ca Ferrari să rămână motivată.

Esential 34 de puncte trebuie sa recupereze Alonso pentru a-l ajunge din urma pe vettel
Fernando Alonso are de recuperat 34 de puncte în faţa lui Sebastian Vettel înaintea cursei care va marca jumătatea sezonului competiţional şi debutul pauzei de vară.

Prin urmare, pilotul Ferrari a admis că este crucial să reducă acest decalaj în cursa de duminică, principala sa motivaţie fiind aceea de a menţine moralul ridicat pentru mecanici în perspectiva celei de-a două jumătăţi de sezon.

"Un rezultat bun este important, pentru că după această cursă va fi pauza de vară şi ar reprezenta o bună motivaţie pentru echipă. Dacă putem reduce distanţa faţă de Vettel ar fi bine pentru speranţele noastre. Dacă această diferenţă creşte înainte de vacanţa de vară sau devine foarte mare atunci vom avea o pauză de vară foarte stresantă, iar motivaţia va fi mai mică. Este un weekend important", a precizat el.

Dacă această diferenţă creşte înainte de vacanţa de vară sau devine foarte mare atunci vom avea o pauză de vară foarte stresantă.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Coechipierul său Felipe Massa are în schimb alte probleme, întrucât nu are locul asigurat la echipa pentru sezonul următor.
Brazilianul a dezvăluit vineri că, în cazul în care Scuderia nu-i va prelungi contractul pentru anul viitor, este foarte posibil să se retragă din Formula 1 pentru a concura în alta competiţie.

"Vreau să rămân în Formula 1, dar numai pentru a concura la vârf, nu doar pentru a participa. Dacă dintr-un motiv sau altul nu am şansa să rămân la Ferrari, voi încerca să plec în altă parte. Dar dacă nu pot merge decât la echipe mici, nu sunt interesat", a explicat el.

Via ESPNF1, Motorsport

Comentarii (7)

  • Are pretentii mari Massa. I se potriveste perfec un loc la Sauber.
    6 3
  • JugaruGabi
    Baiatu' asta vorbeste cam mult. Vad ca in antrenamente Ferrari nu sta in prima grila, asa ca ar fi bine sa mai taca din gurita si sa se puna cu osul pe treaba. Si el... si Ferrari.
    Nu de alta, dar devine plictisitor si parca e un politician de-al nostru care promite multe si marunte.
    8 7
  • Fara suparare, dar la cum au demonstrat delor de RBR ce pot face, ma face sa inteleg ca cei de la Ferrari vor pierde din nou. Pacat.
    9 0
  • Desi unii trag sperante ca astia de la REDBUL o sa abandoneze cursa dupa cursa , pentru anul asta e clar..la anul mai vedem.
    7 2
  • Dupa vacanta Ferrari va puncta mai bine decat Red Bull. Monopostul merge foarte bine la temperaturi ridicate. Italienii nu au rivali pe temperaturi ridicate.
    1 5
  • Marian
    @ferr Asta ai dedus din experienta Ferrari de anul trecut?
    5 0
  • ferr
    Italienii nu au rivali pe temperaturi ridicate ? ... da, este adevarat .... daca excluzi RBR si Lotus :)
    Sa fim seriosi. Spune ceva Alonso doar ca e cam in van. Ferrari nu e nici pe un tur si nici in regim de cursa mai rapid decit RBR.
    Deocamdata! Se mai poate schimba ceva dar deja diferenta tot creste.
    Acum deja Alonso e in pozitia in care a fost Vettel anul trecut. Diferenta e ca Vettel a primit pe sfarsitul campionatului CEA MAI BUNA masina iar Alonso nu cred sa poata avea asa ceva.
    Dar, INCA este posibil, insa greu credibil prin prisma a ceea ce s-a intimplat in ultimii 3 ani.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru