Alonso: "Poate că locul doi la constructori este doar un vis care nu se va realiza"

de Daniel Popescu
Marti, 19.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este circumspect în privinţa şanselor Scuderiei Ferrari de a termina sezonul pe locul doi în clasamentul constructorilor.

Esential 15 puncte este avansul celor de lMercedes in fata Scuderiei Ferrari inaintea ultimei curse
40 de puncte este avansul lui Fernando Alonso in fata lui Lewis Hamilton
Ferrari a ocupat locul doi în clasamentul constructorilor în cea mai mare parte a sezonului, însă Mercedes a înregistrat progrese semnificative în ritm de cursă în a doua jumătate a anului şi au surclasat echipa italiană.

Înaintea ultimei curse a sezonului, germanii au un avans de 15 puncte în faţa Scuderiei, ceea ce îl determină pe Fernando Alonso să considere că obiectivul iniţial al echipei sale va fi dificil de atins.

"În acest moment nu putem face nimic. La Austin ne-am chinuit să ajungem în Q3, iar duminică ne-am luptat pentru a fi în puncte, aşa că trebuie să ne descurcăm mai bine în Brazilia dacă vrem să luptăm pentru clasamentul constructorilor. Sau poate că a fost un obiectiv prea ambiţios.

Trebuie să fim mai realişti şi să ştim că lupta pentru locul doi a fost un vis şi poate că visul este prea dificil pentru a deveni realitate", a declarat el.

În schimb, cele 10 puncte obţinute în Statele Unite i-au asigurat lui Alonso locul doi în clasamentul piloţilor, iar spaniolul afirmă că este mândru de această performanţă.

"Sunt foarte mândru. Cu siguranţă nu avem al doilea cel mai rapid monopost, aşa ca să fiu al doilea este o recompensă pentru mine. Dar preferăm să fim de 10 ori pe locul 10 şi o dată campioni decât să fim de multe ori pe locul doi. Probabil că unul dintre punctele mele forte este să câştig multe puncte duminica. Indiferent de monopost şi de regulament, luptam pentru titlu până în ultima cursă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (21)

  • maestrii
    alonso spune, cu siguranta nu avem al doilea cel mai rapid monopost... saracul, ce recompensa pt el ca este pe locul 2... eu ii doresc dupa cum spune sa se bata pt titlu pana in ultima cursa, care titlu? ...numai el stie :)) si sa nu uite ca acum doua curse trebuia sa fie penalizat, dar nici cu ajutor n-are vreo valoare, este iesit de mult din top 5 cei mai buni piloti!
    45 33
  • Iesit sau nu din top 5 uite-l ca e pe locul 2, in fata lui Kimi, Ham, Gro, care au masini net superioare. Oare cum face? Sa fie atat de expirat? N-as prea crede. E bun pilot insa eu il sustin pe Kimi dar pot recunoaste valoarea acolo unde exista.
    34 27
  • Locul 2 este echivalentul locului 20, locul 1 aduce faima, restul e doar rest ;)
    31 23
  • Asta este o remarca tampita.Ai cumva numai lucruri number one prin casa?Masina ta este nr.1 in clasamente cumva?Hai sa terminam cu ipocriziile de genul "nu exista decat locul 1".Ca peste tot exista si locul 2 si 3 etc..Probabil ca nu ne place si am vrea mai mult dar, asta este realitatea.Locul 2 nu este 1 intr-adevar dar este un loc meritoriu.
    24 19
  • @gig Maturizeaza-te! Sunt sigur ca tu nu te afli nici macar pe locul 2, daca ar fi sa intri in vreun top. Si atunci de ce mai traiesti?
    16 25
  • Apropo sint fan Raikkonen de cind a aparut in formula 1 ,asta ca sa nu existe remarci de genul esti fan alonso s.a.m.d.
    8 0
  • @maestrii

    mare expert ... !
    presa de specialitate tine cont de clasamentul tau ... asa de curiozitate?

    eu zic ca official este in primii 4 cei buni piloti de pe grila, si anul acesta conform matematicii (bazat pe puncte adunate si nu pe pareri) este al doilea cel mai bun pilot din sezonul 2013 ...

    cred ca matematica spune mai multe decat clasamentul unor anti - Alonsisti ... incetati sa mai aruncati cu noroi fara sa fiti in cunostinta de cauza
    19 25
  • pablo256r
    Ca sa fi avut sanse (o spun la timpul trecut pentru ca numai cel putin un abandon la Mercedes le-ar da sanse celor de la Ferrari) la locul doi era necesar ca si colegul de echipa sa adune cat mai multe puncte. Din pacate din nou nu a fost cazul. Se intimpla chestii interesante cu pilotii F1: dupa ce semneaza cu o alta echipa nu mai aduc nici un fel de rezultate. Perez acum doi ani cu Sauber, Kimi cu Lotus, Massa acum cu Ferrari, Maldonado cu Williams. Nu stiu ce se intimpla dar nu e corect fata de cei care le dau o paine.
    9 12
  • Nu inteleg de ce comenteaza toata lumea cand apar stiri despre Alonso...inseamna ca enerveaza fanii altor piloti...daca enerveaza insemna ca nu le este indiferent deci este valoros ...dar sunt putini cei care recunosc. De ce nu comentati cu atata ardoare stir despre Maldonado, Sutil, di Resta, Chilton etc?
    18 17
  • GrosJan
    ce era odata ciuma pentru ferrari acum e ... un vis irealizabil. Of, of si vai vai ce a ajuns scuderia sub carmuirea lui Alonso si Santander
    8 14
  • GrosJan
    nu e vorba de ardoare. E pilotul supraestimat al echipei adverse. E vorba de rivalitatea intre fanii echipelor de top. Cand era Alonso la Renault in 2009 a zis cineva ceva de el?
    Deci nu e vorba de "nu le este indiferent" rezulta "valoros"
    5 4
  • De ce pisici sint la acest articol atatea voturi negative? Postul lui Soxy a adunat 10 voturi negative in 3 minute. Sa inteleg ca in 3 minute minim 10 fani anitiAlonso au citit articolul? No way! Inteleg ca poti fi fan al unui pilot sau al unei echipe. Dar ... Don't hate the player ... hate the game!
    4 1
  • CIPRIAN
    Cand citesc ce pareri aveti despre piloti uni dintre voi nu va inteleg. Pun pariu ca multi dintre voi nu ati fost niciodata pe un circuit de formula 1;dar in schimb tot spuneti ca unu e slab, ca celalalt nu are valoare,ca locul 2sau 3 nu inseamna nimic s.a.m.d. Eu sunt fan formula 1 si cred ca toti piloti din formula 1 sunt foarte valorosi ca altfel nu ar fi ajuns acolo. MULTI DINTRE NOI AR DA ORICE SA URCE INTRUN MONOPOST DE FORMULA 1 PRINTRE CARE SI EU; ASA CA MULT RESPECT PENTRU TOTI PILOTII SI CEL MAI BUN SA CASTIGE.
    10 1
  • bibicu
    Este valoros alonso, doar ca nu e cel mai cel
    5 7
  • Alonso este TRECUTUL F1 ... prezentul si viitorul ii dau batai de cap si dureri de spate .... cat priveste Massa, ar fi bine ca scuderia sa spuna ce fel de masina ii pune la dispozitie stiind ca va pleca ! Am fost fan Ferrari dar de cand a ajuns acest spaniol la ei am devenit total indiferent la soarta lor !!!! Pacat de Massa, a stat prea mult acolo, a fost cel ce a incercat dezvoltarea masinii, a fost cel ce a testat fiecare element nou .... Alonso a avut doar pretentia sa fie ocrotit in cursa si favorizat pe grila chiar daca asta a necesiatat aruncarea lui Massa in derizoriu .... sper ca anul viitor Alonso sa aiba soarta lui Massa !!!
    7 10
  • Bravo Alonso
    Cel mai bun pilot din F1!
    7 5
  • "Alonso proved his qualities again this season after clinching second place in the drivers' championship despite having what was essentially the fourth quickest car"
    pana si englezi au inteles... voi se pare ca nu....
    6 3
  • GrosJan
    Nu-i exclus ca Alonso sa mai ia un titlu. Depinde de circumstante asa cum a depins si in 2005, 2006. Au fost necesari ani lungi de suferinta pentru fani ca sa admita ca sunt multi factori implicati si ca simpla castigare nu e garantia absoluta ca e cel mai bun asa cum trambitau atunci ... da, cam de demult
    3 4
  • ce mare branza a facut alonso ca a luat locul doi cu a doua masina? Singurul merit e ca a vanit inaintea lui webber de care tot fanii lui alonso zic ca e defavorizat. Era mare jmecheria daca lua locul 1 cu a doua masina. Pot eu sa zic doar bazandu-ma pe asta ca e cel mai bun? Probabil ca intr-o echipa cu Vettel si-o ia pe coaja rau. Poate ca si-o va lua si de la Raikkonen
    2 3
  • Voi vedea la anul ce loc va obtine vitzelul cu a 3,4-a masina de pe grila! Atunci sa-i vezi pe astia care acum au gura mare si tin mereu cu "cel de pe val" ce-or sa spuna de locul 2.
    8 4
  • la inceputul anului RBR statea rau de tot, nici macar a3,4-a masina nu aveau. Dar vitzelu urca pe podium cu ea. Nici eu nu am dubii ca l-ar bate pe Alonso
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru