Alonso şi Button utilizează la Silverstone noile update-uri introduse de McLaren

de Daniel Popescu
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi Jenson Button vor concura în Marele Premiu al Marii Britanii cu noile update-uri introduse iniţial de McLaren în Austria.

In primul rând sper să terminăm cursa, pentru că după patru abandonuri consecutive aş vrea să văd steagul cu pătrăţele.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
McLaren a introdus în Marele Premiu al Austriei din urmă cu două săptămâni un update aerodinamic major, însă acesta a fost disponibil doar pe monopostul lui Fernando Alonso, iar spaniolul a abandonat chiar în primul tur al cursei.

La Silverstone, echipa a reuşit să aducă noutăţile aerodinamice pentru ambii piloţi, astfel că Alonso şi Jenson Button vor concura cu noile versiuni pentru nas, aripă faţă, aripă spate şi podea.

În contextul în care a suferit cinci abandonuri în şapte curse, Alonso admite că principalul obiectiv pentru Marele Premiu al Marii Britanii este să ajungă la linia de sosire, şi abia apoi să evalueze noile update-uri.

"În primul rând sper să terminăm cursa, pentru că după patru abandonuri consecutive aş vrea să văd steagul cu pătrăţele, dacă este posibil. Dacă facem asta, cred că trebuie să obţinem un răspuns cu privire la cât de competitivi suntem.

Important este să nu ne frustrăm, să continuăm să muncim în aceeaşi direcţie şi cred că în a doua parte a anului vom vedea un McLaren complet diferit, mult mai competitiv", a declarat el.

Motoare vechi pentru Alonso şi Button

McLaren încearcă să convingă FIA să evite penalizări pe grila pentru înlocuirea unor componente, sub pretextul că abandonul lui Alonso din Austria a fost provocat de coliziunea cu Kimi Raikkonen.


McLaren a confirmat că Alonso şi Button vor utiliza motoare mai vechi în această etapă, astfel că nu vor fi penalizaţi pe grila de start. Totuşi, cei doi piloţi vor efectua mai puţine tururi pe circuit în antrenamentele de vineri, cu scopul de a proteja cât mai bine unităţile de propulsie. 

În plus, echipa încearcă să convingă FIA să evite penalizări pe grila pentru înlocuirea unor componente, sub pretextul că abandonul lui Alonso din Austria a fost provocat de coliziunea cu Kimi Raikkonen, şi nu de o defecţiune tehnică. De asemenea, Honda a primit dreptul de a folosi retroactiv un motor suplimentar ca urmare a faptului că este un constructor nou în competiţie.

McLaren va adopta în Marele Premiu al Marii Britanii o uşoară modificare a culorilor pentru promovarea sponsoruolui Johnnie Walker.

▶ Avancronică Marea Britanie - o nouă confruntare între Hamilton şi Rosberg

Marele Premiu al Austriei la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV.

Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL (limba germană) sau Duna (limba maghiară).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 3 iulie 12:00 -
Antrenamente 2 vineri, 3 iulie 16:00 -
Antrenamente 3 sambata, 4 iulie 12:00 -
Calificari sambata, 4 iulie 15:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV
Cursa duminica, 5 iulie 15:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru