Boullier a devenit director de curse la McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier a fost numit director de curse la McLaren, în contextul în care funcţia de şef de echipă ar putea rămâne vacantă până eventuala la sosire la echipa a lui Ross Brawn.

În primul rând, privesc această numire cu onoare, privilegiu şi ca pe o oportunitate minunată.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren a anunţat miercuri numirea lui Eric Boullier în funcţia de director de curse a echipei, la numai câteva zile după ce acesta îşi anunţase demisia de la Lotus.

Funcţia de director de curse este una nouă în structura de management a echipei McLaren. În contextul în care anterior s-a speculat că Boullier îl va înlocui pe şeful Martin Whitmarsh, noua ipoteză este că McLaren nu va mai miza pe un şef de echipa tradiţional.

"În primul rând, privesc această numire cu onoare, privilegiu şi ca pe o oportunitate minunată. Forţa de muncă de la McLaren Racing şi facilităţile de la McLaren Technology Centre sunt de clasă mondială şi sunt entuziasmat peste măsură să mă alătur unei echipe atât de minunată", a declarat el.

Anterior, Boullier a lucrat în Formula 1 doar la Lotus, după ce a fost adus ca şef de echipă la Enstone la sfârşitul sezonului 2009 după retragerea sprijinului constructorului Renault.

În urma funcţiei obţinute de Boullier, presa internaţională speculează că Ross Brawn ar putea deveni şeful echipei în locul lui Whitmarsh, atunci când britanicul va decide să revină în Formula 1.

El ar putea fi însă numit CEO al McLaren Racing pentru a avea atribuţii mai mari decât cele alocate în mod tradiţional unui şef de echipă.

Via McLaren

Comentarii (6)

  • dar in testele de azi ce s-a intamplat? Sa ma duc pe site-ul F1?
    3 0
  • haplea
    Button cel mai bun timp iar timpii au coborat mult fata de ieri. Vor mai cobora si maine si poimaine
    7 0
  • Un Fan Cat De Cat Obiectiv
    Smechera miscarea, sincer sper ca si cei de la Ferrari sa faca asa ceva. Domenicali este... pe langa total. Cred ca si Sam Michael este pe duca.
    2 0
  • bine ar fi sa revina la ferrari ross brawn..alaturi de james allison si rory byrne ar face o treaba minunata ca in anii trecuti
    0 0
  • Ross Brawn la McLaren? :)) Fiti seriosi.
    Ajunge la Ferrari. Domenicali isi joaca ultima carte in 2014. In 2015 se anunta furtuna la Ferrari daca nu castiga titlul. Cred ca si pilotii vor pleca... In 2013 Ferrari si-a facut echipa speciala care sa lucreze la monopostul din 2014. Ferrari a adus multi ingineri. Au investit intr-un nou tunel de vant, in simulator. Nu ia Domenicali titlurile... e primul aruncat pe usa. Nu cred ca a uitat Montezemolo cum echipa a pierdut un titlu in 2010 datorita strategiei si nici nu cred ca se multumeste cu un singur titlu, la cat a investit. Dupa 6 ani ani de seceta, ar cam fi timpul.
    5 1
  • broawne
    asa si? daca revine Brown la Ferrari ce? Era la Mercedes, dar nu au dus-o mai bine ca Ferrari. Visati de pomana la era Todt Brown Schumacher. Istoria chiar nu se repeta. Iar pe Schumacher de atunci nu vad sa il poata egala Kimi sau Alonso. Schumacher era piesa importanta. Din pacate la Mercedes era prea batran sa mai faca ceva calumea iar asta ii va umbri cariera
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru